Moldova Nouă acționar alături de Consiliul Județean la SC EOLIANA

Orașul Moldova Nouă a fost cooptat ca asociat în cadrul S.C Eoliana Caraș SRL. printr-o hotărâre de Consiliu Județean.

SC Eoliana SRL este o societate înființată în anul 2009 având ca unic acționar Consiliul Județean Caraș-Severin, iar printr-o HCJ în 2013 s-a hotărât înființarea administrației portuare ”Portul Turistic Pojejena” în cadrul societății.

Cooptarea Consiliului Local Moldova Nouă în acționariatul SC. Eoliana Caraș SRL modifică statutul societății și totodată aduce un aport de capital administrației Moldova Nouă, necesar pentru buna desfășurare a societății și pentru a ieși din iarnă. În această perioadă societatea nu are venituri deoarece catamaranul a fost oprit de la transportul pasagerilor. Capitalul majorat este în valoare de 160. 000 lei.

”A fost un proiect de hotărâre foarte important, din punctul meu de vedere, cel referitor la cooptarea orașului Moldova Nouă în acționariatul SC EOLIANA, această societate fiind cu acționar unic CJ Caraș-Severin. Prin această modificare a statutului, în urma unui aport de capital al Consiliului Local și al Primăriei Moldova Nouă, dânșii devin acționari în cadrul SC. Eoliana SRL, aport de capital necesar pentru societate în vederea bunei desfășurări în continuare și pentru a ieși din iarnă. Mă bucur foarte mult pentru acest lucru. De fapt este o continuare a colaborării între Consiliul Județean și Primăria și Consiliul Local al orașului Moldova Nouă, bineînțeles în beneficiul ambelor instituții și al cetățenilor din județul Caraș-Severin”, a precizat președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu.

Astfel că, societatea s-a transformat în societate cu răspundere limitată.

Consiliul Local și Primăria Moldova Nouă au fost de acord și cu continuarea proiectului “Punct de trecere al Dunarii cu bacul între Moldova Noua și Golubac”, privind construirea punctului de trecere al frontierei și vor lua un credit bancar pentru a realiza acest obiectiv.

Comentarii

comentarii