Motivele care au dus la dezastrul României de la Jocurile Olimpice » Nicio medalie la sporturile în care ne puneam baza

După două zile de concurs România n-are nicio medalie la Jocurile Olimpice de la Rio. Poate ar trebui să ne mire sau poate nu. Depinde cum privim situația. Dacă vom compara ediția asta a JO cu alte Olimpiade, atunci ar trebui să ne mire. Dacă privim cu atenție în jurul nostru, atunci ar trebui să ne liniștim și să ne culcăm la orele târzii la care se transmit probele de la JO.

Cauza? Acum începe să se vadă degringolada din sportul românesc. Acum începe să se vadă că în ultimii 26 de ani nu s-a făcut nimic. Doar s-a stat și s-a privit cum se alege praful ușor, ușor de sportul pe care-l mai aveam.

Acum veți spune că am mai avut performanțe în anii trecuți la alte sporturi, dar dacă vă uitați cu atenție majoritatea acelor sportivi au fost crescuți și educați în nota spiritului sportiv de dinainte de 89. Bine sau rău?

Problema principală e că în România doar se cer medalii, dar în ăia 4 ani dinaintea JO nu se face nimic. Câte unii stau doar cu poponețul pe un scaun, așteaptă să treacă luna și să le mai intre câteva mii în conturi.

Mă uitam înaintea JO și Alin Petrache, președintele COSR, declara că se așteaptă la 6-8 medalii. Mai mult, omul le promitea sportivilor că cine va cuceri aurul va primi 70.000 de euro.

Ce nu înțelege el e că poți să le dai sportivilor și toată averea lui Țiriac și tot degeaba. Dacă tu n-ai condiții să te pregătești, nu ai săli, nu ai terenuri, nu ai multe lucruri, cum ai putea face performanță? Sau poate banii ăștia ar fi mai bine să-i investești în dezvoltare.

NAȚIONALA ROMÂNIEI UN ALT CAZ CELEBRU

La fel am făcut și cu naționala României de fotbal când s-a dus la EURO. Toți aveam speranțe, unii chiar exagerau. Când colo s-a întâmplat de fapt ceea ce trebuia să se întâmple. Am fost eliminați încă din grupe. De ce? Pentru că ăsta-i nivelul acum! Trebuie să ne obișnuim cu nivelul ăsta, dar în același timp să facem ceva pentru a ridica din nou sportul românesc.

Sursa: http://grgo.ro/motivele-pentru-care-romania-n-a-luat-nicio-medalie-la-jocurile-olimpice-de-la-rio/

Comentarii

comentarii