Motivul pentru care țările din Europa cu rate mari de vaccinare iau măsuri tot mai dure

Europa ia măsuri tot mai dure, din cauza creșterii mari a numărului de cazuri noi de COVID-19. Inclusiv țările cu rate ridicate de vaccinare.

Austriecii nevaccinați se pregătesc de un prim lockdown

În Austria, autoritățile îi închid în case pe cei nevaccinați. De luni, măsura se va aplica în landurile Salzburg și Austria Superioară, acolo unde persoanele care nu sunt vaccinate vor putea ieși din case doar pentru motive bine întemeiate.

Iar cancelarul Alexander Schallenberg vrea să extindă măsura la nivel național.

Aproape 35% dintre austrieci nu au primit încă nici prima doză de vaccin, iar numărul de noi cazuri a ajuns, astăzi, la aproape 12.000.

E și motivul pentru care Germania a inclus Austria pe lista țărilor cu risc ridicat, iar persoanele nevaccinate care vin din această țară trebuie să stea în carantină 10 zile.

https://www.facebook.com/bogdan.vassilescu/videos/596070538331164

Situația în UK

În Marea Britanie, aproape o sută de mii de angajaţi din domeniul sănătăţii vor fi nevoiţi să se vaccineze, dacă vor să îşi păstreze locul de muncă.

Iar premierul Boris Johnson îi îndeamnă pe britanici să își facă și doza booster, în contextul exploziei numărului de infectări în Europa.

„Chiar îndemn oamenii să își facă doza booster. Va deveni vital, în următoarele luni, mai ales când ne uităm ce se întâmplă în alte părți ale Europei chiar acum”, a spus premierul Marii Britanii.

Olanda impune noi restricții

Olanda intră într-un lockdown parțial de mâine, iar măsurile se vor aplica timp de trei săptămâni.

Premierul Mark Rutte a anunțat că restaurantele și barurile se vor închide la ora 20.00, iar evenimentele sportive se vor desfășura fără spectatori.

În plus, oamenii vor fi încurajați să lucreze de acasă cât mai mult posibil.

TOP ARTICOLE

„Este inevitabil faptul că ne întoarcem la restricțiile pe care le cunoaștem din trecut, care ne afectează pe toți, indiferent dacă sunteți vaccinați sau nu. Aceste restricții sunt necesare timp de trei săptămâni, pentru a face posibile o serie de măsuri legale pe care dorim să le folosim pentru a întârzia virusul pentru perioada următoare”, a declarat premierul Olandei, Mark Rutte.

Cu aproximativ 85% din populația adultă vaccinată, Olanda a renunțat la măsurile de distanțare la finalul lunii septembrie.

Între timp, numărul de cazuri a crescut constant, iar joi a atins un record de 16.300 de infectări în interval de 24 de ore.

Danemarca și Norvegia reintroduc certificatul verde

După aproape două luni de relaxare, Danemarca a decis să reintroducă certificatul verde. Iar Guvernul de la Copenhaga vrea să adopte o lege care să le permită angajatorilor să ceară salariaților să aibă green pass.

Și în Norvegia, certificatul urmează să devină obligatoriu pentru accesul în restaurante, la concerte sau meciuri de fotbal.

În Letonia, parlamentarii nevaccinați nu vor mai avea drept de vot

În Letonia, parlamentarii nevaccinați nu vor mai avea drept de vot în Legislativ și nici acces în instituție.

Cehia se înscrie și ea pe lista țărilor care au înăsprit restricțiile.

Am discutat despre vaccinare cu experții noștri și am concluzionat că trebuie să trecem la aplicarea dozei trei de vaccin cât mai repede, mai ales în cazul vârstnicilor”, a afirmat ministrul ceh al Sănătății, Adam Vojtech.

Ce spune OMS

Citeste tu mai departe pe https://alephnews.ro/sanatate/motivul-pentru-care-tarile-din-europa-cu-rate-mari-de-vaccinare-iau-masuri-tot-mai-dure/

Comentarii

comentarii