MPM la varf la Resita – Partidul vrea 15% la parlamentare

Conducerea PMP la nivel național și județean și-au dat întâlnire și la Reșița. PMP speră să obțină 15% la alegerile parlamentare. Reprezentanți din conducerea PMP la nivel național și județean au fost prezenți la o conferință de presă la Reșița pentru a vorbi despre pregătirea pentru alegerile parlamentare. Este vorba de președintele executiv al PMP, Eugen Tomac și prim vicepreședintele Ion Răducanu. Cei doi s-au întâlnit cu aleșii locali, dar și cu membri de partid în această precampanie electorală.

Printre subiectele legate de viziunea PMP și politica de partid privind alegerile din decembrie s-au adus în discuție și listele candidaților pentru alegerile parlamentare.
”Fiecare județ a propus o listă de candidați, în ordine alfabetică. La nivel central există o comisie de lucru care evaluează organizațiile noastre și candidații propuși și în câteva zile vom avea listele cu ordinea propusă pentru fiecare județ în ceea ce privește locurile pe listă”, a precizat Eugen Tomac.
După ce se va face evaluarea organizațiile județene vor fi consultate și se va pleca de la premisa rezultatului pe care PMP dorește să-l obțină la aceste alegeri.

Există două liste pe care organizația județeană a PMP o să o propună pentru Caraș, una pentru Camera Deputaților și una pentru Senat. Se așteaptă ca în scurt timp președintele PMP Caraș-Severin, Ion Tabugan și primvicepreședintele Ionuț Popovici o vor prezenta și ordinea propunerilor partidului la aceste alegeri, pentru județ.
Întrebați de către jurnaliști despre numele care apar în această listă, conducerea PMP a ezitat, făcând referire doar la numărul de candidați care vor fi înscriși pe aceste liste.

”Pe listele noastre vor fi colegi care au confirmat politic. Fie au obținut un mandat, fie în ultimele alegeri au obținut scoruri foarte bune. Ceea ce ne interesează în clipa de față este să putem transforma într-o realitate politică procentele pe care și PMP și UNPR le-au obținut la ultimele alegeri locale. Vor exista și colegi care sunt în executivul local în clipa de față”, a mai completat Tomac.

Legat de susținerea pe care PMP a acordat-o la nivel local și județean PSD-ului sau PNL-ului pentru a face majorități după alegerile locale, Eugen Tomac a vrut să facă lumină în privința așa ziselor ”prietenii locale”, deși în județ s-a înclinat spre PSD.

”PMP nu este nici anexa PSD, nici a PNL. Decizia noastra politică a fost următoarea: ca pe plan local colegii noștri să fructifice toate oportunitățile politice pe care le au pentru a maximiza rezultatul pe care l-am obținut la alegerile locale. Nu am fost nici primul partid, nici al doilea și în județele în care am reușit să negociem și să obținem, în urma majorităților create, anumite poziții, ele sunt poziții politice obținute în urma unor negocieri”, a explicat Tomac.

În câteva zile vor fi validați candidații propuși pe listele parlamentare. PMP speră ca în alegerile din decembrie să obțină 15% din voturi.

Comentarii

comentarii