Munca politistilor da roade, Oamenii informati nu au mai cazut prada asa usor escrocilor, individ prins cand incerca sa insele cu metoda ,,accidentul”

Se pare că munca poliţiştilor privind informarea cetăţenilor, da roade. În ultimele săptămâni, mai multe persoane din zona Oţelu Roşu şi Caransebeş, au fost înşelate de escroci cu sume mari de bani prin metoda ,,Accidentul”. Adică, la uşa omului vine un individ sau o femeie care se pretind a fi medici, avocaţi, poliţişti sau cine mai ştie ce funcţii şi bagă sperieții în bieții oameni precum că rudele apropiate au provocat accidente sau sunt victime ale accidentelor şi au nevoie de sume mari de bani pentru a scăpa de necazuri. Şi s-au găsit destul creduli care au dar escrocilor sume foarte mari de bani. In aceste conditii, politistii au discutat cu oamenii pe strada – in primul rand batranii, le-au explicat ce se poate intampla si au impartit pliante. Rezultatul – il aflati mai jos!

Deci, polițiștii din Caraș-Severin au depistat în flagrant delict un bărbat, de 22 de ani, care a încercat să înșele prin metoda „Accidentul”. Cel în cauză a fost reținut.

La data de 25 februarie a.c., în intervalul orar 11.15 – 13.15, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Oțelu Roșu – Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin au fost sesizați de patru persoane din localitate, cu privire la faptul că ar fi fost contactate telefonic de persoane necunoscute care, sub diferite pretexte, le-ar fi solicitat sume de bani. De asemenea, o altă persoană din localitate a fost înșelată în aceeași zi cu 3.000 de euro și 10.000 de lei.

În jurul orei 15.30 a fost înregistrat un alt apel telefonic, iar polițiștii au organizat o acțiune de prindere în flagrant.

Astfel, polițiștii au instituit filtre în localitățile Glimboca și Zăvoi, fiind mobilizați și polițiști în civil.

La locul de întâlnire stabilit și-a făcut apariția un autoturism în care se aflau cinci persoane. A coborât un bărbat, de 22 de ani, din Reșița, care a fost surprins în flagrant, în timp ce primea banii solicitați. Toate cele cinci persoane au fost imobilizate și conduse la sediul Poliției din Oțelu Roșu.

În urma probatoriului administrat, bărbatul, de 22 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de înșelăciune și a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Caraș-Severin, urmând a fi prezentat magistraților Judecătoriei Caransebeș, cu propunere de arestare preventivă.

Comentarii

comentarii