Veşti bune: Reşiţa – va beneficia de 30 de mii de euro ca pol de dezvoltare în acest ciclu bugetar

Municipiul Reşiţa va beneficia de circa 30 de milioane de euro. În ciclul bugetar 2014-2020 municipiul a devenit pol de dezvoltare conform datelor pe care municipalitatea le-a primit de la Agenția de Dezvoltare Regională Vest. Datorită întârzierii depunerii documentaţiei necesare, în ciclul bugetar 2007-2013 Reşiţa nu a reuşit să obţină statut de pol de dezvoltare. Municipalitatea s-a bucurat de vestea că ADR 5 Vest a inclus și Reșița ca pol de dezvoltare.
Datorită situaţiei în perioada în care Reşiţa nu a avut statutul menţionat, s-au pierdut o serie de fonduri pentru oraş, mai ales pentru infrastructură.
„Din cele patru reședințe din vestul României, din ADR 5 Vest, doar Reșița a concurat cu toate comunele, cu orașele, cu alte localități din vestul României. Timișoara se dezvoltă frumos pentru că a fost beneficiara unor sume mari, de peste 250 de milioane de euro, fiind pol de creștere, oraș cu peste 250.000 de locuitori, indiferent cine ar fi primar acolo, dacă are bani și e muncitor, se descurcă. Celelalte două orașe au împărțit acel “tort” de circa 90 de milioane de euro pentru infrastructură la doi frați. Au fost doar doi frați, Aradul și cu Deva. Trebuia să fim și noi acolo, să avem partea noastră de circa 30 de milioane de euro. N-am avut-o, dar acum sper să recuperăm dacă e posibil din acel deficit și să beneficiem efectiv pentru lucrări serioase în Reșița, de sume considerabile”, a precizat primarul Mihai Stepanescu.
Până la publicarea ghidurilor de finanțare ale Uniunii Europene edilul Stepanescu nu ştie cu exactitate unde vor merge aceste fonduri.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments