VIDEO FOTOGALERIE Muzeul de locomotive reșițean, un bătrân în straie noi

Parcul din cartierul Triaj, este animat de cateva zile de zeci de muncitori care lucreaza la reabilitarea zonei pietonale dar si la infrumusetarea locomotivelor. Toata forfota se datoreaza Fundatiei Uzinele de Fier si Domeniile Resita, care va organiza un eveniment de amploare ce este legat de istoria locomotivelor resitene.

Fundatia Uzinele de Fier si Domeniile Resita, va marca la jumatatea aestei luni, un dublu eveniment: 140 de ani de la fabricarea primei locomotive cu abur din SE Europei la Resita in 1872 si 40 de ani de la inaugurarea colectiei muzeale de locomotive.
Pentru ca la acest eveniment vor participa o serie de delegatii oficiale din tara si din strainatate, Parcul ce gazduieste in prezent cele 16 locomotive beneficiaza in aceste zile de reamenajarea acestui spatiu. Au fost asfaltate aleile, au fost schimbati stalpii de iluninat si toate locomotivele beneficiaza de o reconditionare curenta.
Chiar daca in Parcul de Locomotive era agitatie mare cu zeci de muncitori, turistii veniti chiar din Germania, s-au aratat incantati de ceea ce au vazut. Unii din vizitatori au lucrat zeci de ani la Caile Ferate Romane si privesc cu nostalgie anii de glorie. De remarcat sunt tinerii locului, care de fiecare data cand primesc oaspeti din alte locuri, nu rateaza sa le arate parcul de locomotive care va deveni in scurt timp Muzeu de locomotive cu Abur.
Dupa 40 de ani de cand au poposit primele locomotive in Parcul din cartierul Triaj al municipiului Resita, Fundatia Uzinele de Fier si Domeniile Resita, a luat atitudine si va introduce Muzeul de Locomotive in circuitul turistic national si international.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments