„Muzeul Jocurilor Video” pune Reșița pe harta NAG2019 – Noaptea alba a galeriilor                          

„Muzeul Jocurilor Video” pune Reșița pe harta NAG2019. În data de 11 octombrie 2019 are loc la nivel naţional evenimentul intitulat „Noaptea Albă a Galeriilor”, eveniment la care Universitatea „Eftimie Murgu” este partener pentru al treilea an consecutiv.

Pentru a marca ediţia de anul acesta, la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa se va inaugura „Muzeul Jocurilor Video”, situat la demisolul corpului E de clădire din complexul campusului universitar.

Colecţia muzeului este compusă din cabinete arcade, piese ce prezintă evoluţia consolelor de jocuri video şi a consolelor portabile, modul în care designul gamepadurilor a progresat de-a lungul anilor, precum şi accesoriile utilizate alături de console.

Piesele expuse acoperă un interval de timp cuprins între 1976 și 2019.

Muzeul este o inițiativă privată, realizată de Andrei Bălbărău în parteneriat cu Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, în perioada octombrie 2018 – octombrie 2019.

„Muzeul Jocurilor Video” pune Reșița pe harta NAG2019. Muzeul se poate vizita la „Noaptea Albă a Galeriilor”, vineri, 11 octombrie 2019, în intervalul 18:00 – 24:00.

Comentarii

comentarii