N-am acte. Nu exist. Model inovativ de intervenție participativă proiect unic în România implementat la Reșița VIDEO

N-am acte. Nu exist. Model inovativ de intervenție participativă în așezări informale”, este un proiect unic în România, care este demarat și implementat la Reșița. Acesta are ca scop sprijinirea intrării în legalitate a familiilor ce locuiesc fără forme legale în zona de la capătul străzii Bistra, din cartierul Câlnic. Comunitatea care trăieşte la capătul străzii Bistra din Reșița se confruntă cu toate probleme ce rezulta din lipsa actelor de proprietate: lipsa actelor de identitate permanente, supraaglomerarea, lipsa accesului la servicii si la utilități de bază.

Prin Proiectul „N-am acte. Nu exist. Model inovativ de intervenție participativă în așezări informale”, se dorește elaborarea unui plan urbanistic zonal și implementarea soluțiilor pentru intrarea în legalitate. Proiectul este derulat de Asociația Make Better, în parteneriat cu Primăria Municipiului Reșița și Fundația Humanitas Pro Deo Reșița si se va desfășura pe durata unui an și jumătate, până în iulie 2022. Situată la marginea orașului, între calea ferată și râul Bârzava, zona e locuită de o comunitate cu stare materială precară, care trăiește în case degradate, improvizate și fără forme legale.

După ce proiectul-pilot va fi finalizat, se dorește realizarea unui ghid metodologic care să devină un model de bune-practici pentru autorități și asociații care vor să dea identitate acestor așezări informale din țară.

Comentarii

comentarii