Nastere politica fara probleme – Fuziunea UNPR – PMP s-a realizat fără tensiuni

Fuziunea UNPR – PMP s-a realizat fără tensiuni și a propulsat noua formațiune politică pe locul trei ca importanță la nivel național. Filiala Caraș-Severin a Partidului Mișcarea Populară a susținut o conferință de presă în care au fost prezentați membrii Consiliul Executiv Județean după realizarea fuziunii UNPR-PMP.

Noul președinte PMP, Ioan Tabugan, a precizat că această constituire s-a realizat fără nici un fel de tensiune și în prezent are 40 de membrii. Prim vicepreședintele partidului este Ionuț Popovici, vicepreședintele CJ, secretar general, Viorel Mutu, consilier local, și secretar general adjunct, Marcel Andronache. Constituirea s-a făcut la paritate, câte un membru din fostul UNPR, la un membru PMP.

”Și în teritoriu am procedat la fel, cu deosebirea că acolo unde au fost primari și viceprimari, de la bun început, sunt președinți de organizație. Unde am avut consilieri s-a luat în considerare numărul de voturi de la candidatura de primari, consiliul local și ca diferențiere și rezultatele la Consiliul Județean. Astfel am reușit să înjghebăm organizațiile la nivel de județ, aproximativ 60, dar suntem încă în termen. Abia în 15 septembrie trebuie să dăm rezultatul la București”, a spus președintele Ioan Tabugan.

Ionuț Popovici, fost președinte PMP, a precizat că această fuziune a adus noul partid pe locul trei la nivel național ca importanță politică și următorul pas este de a-și atinge targhetul propus și a ajunge la guvernare.
”Este un proiect de viitor, este un proiect de întărire a PMP. În Caraș-Severin lucrurile au intrat pe linie dreaptă, în normalitate. Vom intra în alegerile parlamentare cu toate cele 77 de UAT-uri unde vom avea organizații. Targhetul nostru este unul foarte clar, 15% , asta va fi un test pentru noi, iar dacă îl vom trece ne vom asigura o posibilă guvernare sau participare la guvernare în iarnă”, a spus prim-vicepreședintele partidului, Ionuț Popovici.

De altfel, a adresta un apel către membrii PMP din județ să-și depună candidaturile pentru alegerile legislative din iarnă. Cei doi oameni politici de la conducerea partidului își vor depune de asemenea CV-urile pentru a candida la alegerile parlamentare.

”Până la urmă cel mai bun trebuie să mergă în Parlament. nu există preferințe, eu sau domnul Tabugan, pur și smplu se va analiza CV-ul nostru și al celorlalți colegi și posibil să fie alții. Posibil să nu fiu nici eu, nici domnul Tabugan, nu vom ști. Este democrație 100%, asta vă garantez”, a completat Ionuț Popovici.

Prim-vicepreședintele a mărturisit că pentru Caraș-Severin își doresc 2 parlamentari și au mari speranță că vor atinge targhetul propus la alegeri pentru a obține acest lucru.

Comentarii

comentarii