NAVIGARE MAI SIGURĂ ŞI MAI PLĂCUTĂ PE INTERNET PENTRU ELEVII LICEULUI TEHNOLOGIC BERZOVIA

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin – Serviciul de Ordine Publică şi Compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, dar şi de la Postul de Poliţie Comunală Berzovia, au răspuns „Prezent!” la o întâlnire cu elevi de la Liceul Tehnologic Berzovia.

Poliţiştii au prezentat elevilor din clasele a VII-a şi a VIII-a participanţi la întâlnire aspecte referitoare la navigarea în siguranţă pe internet, în vederea reducerii riscului de victimizare, dar şi aspecte referitoare la prevenirea criminalităţii informatice.

Discuţiile dintre poliţişti şi elevi au fost completate cu clipuri tematice, dar şi cu prezentarea unui film din care elevii au putut afla că viaţa virtuală şi navigarea pe internet presupun pericole similare celor din viaţa reală. Elevii au mai aflat cum pot să-şi protejeze şi să-şi securizeze conturile de mail, conturile de pe reţele sociale sau chiar contul de acces la sistemul de operare, dar şi că există modalităţi de raportare a diferitelor tipuri de abuzuri pe internet. De altfel, poliţiştii le-au oferit tuturor elevilor prezenţi carduri cu informaţii referitoare la Safernet, dar şi un flyer cuprinzând 10 reguli pentru o navigare sigură şi plăcută pe internet.

În finalul întâlnirii au fost transmise elevilor şi câteva recomandări pentru o vacanţă în siguranţă, având în vedere că până la vacanţa intersemestrială mai este foarte puţin timp.

Comentarii

comentarii