Nepăsarea oamenilor sufocă albia râului Nera cu gunoaie VIDEO

Nepăsarea oamenilor sufocă albia râului Nera cu gunoaie şi nici o autoritate locală sau judeţeană nu ia măsuri.
În zona localităților Moceris şi Dalboşeţ, pe albia râului Nera, sunt mii de pet-uri şi alte gunoaie aruncate la întâmplare. Pet-uri, resturi de mâncare, saci cu haine, televizoare şi alte resturi de mâncare, fac ca peisajul de pe marginea răului Nera să fie unul apocaliptic, numai bun de a regiza un film horor.

Pe malul râului, s-au format adevăraţi munţi de gunoaie, după ce mai mulţi localnici au venit şi au aruncat resturi pe care nu le mai folosesc, fără să se gândească la urmări. În perioada aceasta, când cotele apelor râului Nera a crescut, o parte din gunoaie o să ajungă cel mai probabil pe terenurile inundate din zonă, iar o altă parte pe Dunăre la Porţile de Fier, acolo unde autorităţile române, cheltuie o grămadă de bani să le adune.

Situaţia în care este albia râului, sarcina pentru salubrizare şi ecologizarea zonei aparţine Apelor Române, care nu au luat până acum măsuri. Potrivit legii din ţara noastră, albia râurilor, intră în administrarea Apelor Române, iar în situaţia în care nu sunt administrate, răspunderea revine autorităţi locale.

Când şi cum se va trece la ecologizarea râului Nera, este o întrebare la care cu siguranţă almăjenii aşteaptă un răspuns de la Protecţia Mediului și Apele Române din Caraş-Severin – răspuns pe care îl vom face public în momentul în care reprezentanţii instituţiei vor binevoi să clarifice situaţia, pentru că au o datorie morală faţă de contribuabili din banii cărora îşi încasează lunar leafă.
Un material de Adi Neagu

Comentarii

comentarii

One thought on “Nepăsarea oamenilor sufocă albia râului Nera cu gunoaie VIDEO

  1. asa cum oamenii distrug natura si natura ii va distruge pe ei … asa ca eu ma bucur cand vad inundatii si furtuni nu de alta da numa omu putea sa faca atata distrugeere in paduri si mediu incat sa fie asa . Au existat calamitati dealungul veacurilor si nu s-a distrus atata padure cata au distrus oamenii in 20 de ani.

Comments are closed.