NEWS ALERT ATAC CU VIRUSI PE FACEBOOK – NU ACCESATI LINK-URILE!

NU DESCHIDEŢI SUB NICI O FORMĂ LINKURI CE VA ANUNŢA CĂ UN AMIC A TRIMIS UN VIDEO. În ultimul timp au apărut și circulă pe grupurile de facebook postări cu link către site-uri nesigure încercând să vă transfere un virus în PC sau telefon.

De obicei sunt postări în privat prin care un prieten vă informează că a trimis un link cu un fişier video. Mare atenție – aceste mesaje infectate vin şi pe grupuri de la prieteni aflați în lista voastră. În momentul în care dați click să vedeți videoclipul respectiv, ați luat virusul.

Persoană ce face postarea respectivă este în necunoştinţă de cauză, virusul face automat postări și de asemenea, vă poate face tag. Său apare ca un link pe care cică l-aţi trimis voi cuiva, dar persoana respectivă nu-l poate deschide şi vi l-a retrimis vouă. Ca să fie şi mai credibil, va saluta pe numele dv. mic şi are şi câte un emoticon (zâmbet) atașat.

Nu deschideţi sub nici o formă şi anunţaţi-vă prietenul că distribuie viruşi. Se poate ,,trata,, cu un antimalwer (anti malware) actualizat la zi.

Comentarii

comentarii