NEWS ALERT Grădinari și Socol – peste 4 la mie la îmbolnăvirile cu covid – Masuri speciale impuse de CJSU

COMITETUL JUDEŢEAN PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ Caraș Severin a aprobat măsurile suplimentare care se vor aplica unităţilor administrativ-teritoriale Grădinari şi Socol, unde rata de incidenţă cumulată la 14 zile depăşeşte 4 la 1.000 locuitori, începând cu ziua de Duminică – 28 martie 2021.

Se constatăîncadrarea în limitele incidenței cumulate la 14 zile, respectiv mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5 la 1.000 de locuitori, în vederea punerii în aplicare a măsurilor stabilite în anexa la prezenta hotărâre, începând cu data de 28.03.2021, ora 00,00, pentru o perioadă de 14 zile (28.03. – 10.04.2021) urmând a fi reevaluate la finalul acesteia, pentru următoarele localități:

LocalitateaRata incidenței cumulate la 14 zile
GRĂDINARI4,42
SOCOL4,24

                    (2). În localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este sub 4 la 1.000 de locuitori, se vor pune în aplicare toate măsurile prevăzute de HGR nr. 293/2021, cu modificările și completările ulterioare și cele stabilite prin HCJSU Caraş-Severin nr.30/17.03.2021 şi HCJSU Caraş-Severin nr. 33/24.03.2021, pe perioadele de aplicare ale acestora, respectiv, 18.03. – 31.03.2021 şi 25.03. – 07.04.2021.

Din nefericire, în ultima perioadă şi în judeţul nostru s-a constatat o creştere alarmantă a numărului de persoane infectate cu SARS CoV-2, iar gradul de ocupare din spitale este aproape de limită.           

            Prefectul judeţului, Cristian Gâfu, a tras un semnal de  alarmă şi  a subliniat că dacă nu se respectă restricţiile şi regulile epidemiologice în vigoare, riscăm ca de sărbătorile pascale să avem şi mai multe localităţi cu incidenţă sporită, fapt ce va atrage restricţii suplimentare în aceste localităţi.

Măsuri suplimentare pentru gestionarea situației generate de infecția cu COVID-19, pentru UAT-urile Grădinari şi Socol de pe raza județului Caraş-Severin

1. Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20,00-05,00, cu următoarele excepții:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

2.  Se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 27 martie – 28 martie 2021, în intervalul orar 18,00 – 22,00 pentru deplasarea și participarea la serviciile religioase oficiate pentru sărbătoarea Pesah.

3. Se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 3 aprilie – 4 aprilie 2021, în intervalul orar 20,00 – 02,00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

4. Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

5. Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

6. În condițiile art. 5 alin. (3) lit. f) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare, se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 05,00 – 21,00.

7. Prin excepție de la prevederile pct.6, în intervalul orar 21,00 – 05,00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

8. În condițiile art. 5 alin. (3) lit. f) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare, se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 05,00 – 18,00.

9. Unitățile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu precum și operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto și cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

10. Se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori.

Comentarii

comentarii