NEWS ALERT Nou prefect intră puternic ,,in pită” chiar din primele zile si a dat adunarea la Prefectura

NEWS ALERT Nou prefect intră puternic ,,in pită” chiar din primele zile. În contextul emiterii de către Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a unei avertizări de tip COD PORTOCALIU care prognozează, ca urmare a evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, a precipitațiilor anunţate pentru următoarele 24 de ore, cedării apei din stratul de zăpadă, evoluţiei formaţiunilor de gheaţă, în intervalul 04 februarie, ora 14:00 – 05 februarie, ora 12:00, producerea de fenomene meteorologice periculoase pe râul Bistra, prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, în calitate de preşedinte, a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, pentru a stabili măsurile şi acţiunile necesare.
De asemenea, este în vigoare până mâine la ora 24.00 şi o atenţionare hidrologică de tip COD GALBEN pe râurile din bazinele: Timiş – bazin amonte S.H. Lugoj, Pogăniş – bazin superior, Bârzava – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu. În aceste condiţii, cursurile de apă vor fi monitorizate în permanenţă, pentru identificarea şi eliminarea potenţialelor stări de pericol pentru comunităţi.
Totodată, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de tip COD GALBEN, valabilă pentru intervalul 04 februarie ora 13:00 – 05 februarie, ora 08:00, care vizează intensificări ale vântului, precipitaţii însemnate cantitativ, ninsori viscolite, iar pentru zona montană a judeţului este valabilă, până la ora 23:00, o avertizare de tip COD PORTOCALIU. Astfel, conform prognozei, în zona de munte va ninge abundent și viscolit, iar cantitățile de apă vor cumula local 40-50 l/mp.
Pentru gestionarea eficientă şi operativă a eventualelor evenimente care s-ar putea ivi în urma manifestării violente a fenomenelor menţionate, s-au dispus măsuri privind informarea autorităţilor locale, precum şi a structurilor responsabile. Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin a solicitat comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă să urmărească permanent evoluţia fenomenelor la nivelul localităţilor şi să dispună asigurarea serviciului de permanenţă la sediile primăriilor.
 
De asemenea, având în vedere că prognoza se referă la intensificări ale vântului, prefectul judeţului Caraş-Severin a solicitat operatorilor de distribuţie a energiei electrice să menţină un contact permanent cu autorităţile locale, pentru ca intervenţia în cazul producerii de avarii la reţelele electrice să se realizeze rapid.
La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin a fost activată grupa operativă şi au fost pre-alarmaţi membrii Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, pentru a fi pregătiţi să asigure la nivel decizional coordonarea eventualelor acţiuni necesare.
NEWS ALERT Nou prefect intră puternic ,,in pită” chiar din primele zile. În încheierea şedinţei, prefectul judeţului Caraş-Severin le-a reamintit membrilor comitetului că primordială pentru cunoaşterea situaţiei exacte şi eficientizarea capacităţii de reacţie în sprijinul cetăţenilor este comunicarea interinstituţională permanentă.
 
 
 
Biroul de presă

Comentarii

comentarii