UPDATE FOTO VIDEO Un barbat a murit și alții doi sunt grav răniți după ce un tractor s-a răsturnat pe Semenic

SALVAMONT ACTIUNE SEMENIC (4)Autoritățile din Caraș Severin în alertă de gradul zero după ce un tractor în care se aflau 7 angajați ai unei firme din Reșița s-a răsturnat în zona cantonului silvic Nera de pe Muntele Semenic. Un tânăr de 22 de ani a fost prins sub remorcă și a murit pe loc iar alții doi bărbați au fost răniți.
Cei 7 se întorceau de la muncă, mai exact, erau angajații la S.C. Electroechipament din Reșița, și executau reparații pentru CEZ România la vechile canale ale fostului UDR – canale de aducțiune a apei de la izvoarele Nerei și până în barajul de la Văliug. Tractorul tracta o remorcă încărcată cu scândură și materiale de construcție. Zona respectivă este foarte accidentată, practic – inaccesibilă ori cărui mijloc de transport în afara vehiculelor off road, atv-urilor sau cu mare precauție, tractoarelor.

Accidentul a fost anunțat la 112 în jurul orei 20 și imediat s-a dat alarma. Comunicarea cu cei de pe munte s-a făcut foarte greu. Tractoristul trebuia să meargă undeva la vreo 200 de metri de locul accidentului unde poate-poate prindea o undă slabă de semnal fiindcă locul este situat pe coasta muntelui iar releele de telefonie, sunt sus pe Platoul Semenic.
Spre locul accidentului au pornit pompierii militari, un echipaj SMURD, poliția, și jandarmi montani de la Văliug. Acestora li s-a alăturat Serviciul Județean Salvamont. Mai exact, echipajul salvamontiștilor condus de șeful serviciului, Valentin Balaban, a pornit într-o autospecială dotată tocmai pentru interventii foarte grele în zone foarte accidentate. Trebuie precizat faptul că toate aceste forțe și-au dat ca loc de întâlnire Păstrăvăria Văliug de unde, în jurul orei 22:20, Balaban și încă 3 mașini adaptate off road, ale unor voluntari din Văliug și de pe Muntele Semenic, au început să care oamenii spre locul accidentului.

Mai trebuie spus faptul că oamenii din tractor au reușit să-și scoată colegul decedat de sub remorca cu materiale și să le acorde primul ajutor colegilor accidentați. Răniții au fost coborâți primii și transportați la spital.

După ce au fost luate toate măsurile de siguranță și polițiștii criminaliști împreună cu un procuror și un inspector ITM, au făcut cercetarea la locul accidentului, cadavrul tânărului a fost coborât la baza de la păstrăvărie pentru a putea fi dus la morga din Reșița.
În jurul orei 1, salvamontiștii, pompierii și voluntarii, au coborât răniții până la cantonul Berzevița de unde au fost preluați de o ambulanță și SMURD și transportați la Spitalul Județean de Urgență Reșița.
În jurul orei 3, acțiunea a fost încheiată și cei doi răniți au ajuns la spital. Unul are răni minore, iar cel de al doilea, un bărbat tânăr până în 30 de ani din Cornuțel Banat, este grav rănit cu multiple fracturi.
Din păcate, pentru cel de al treilea, un tănăr de 22 de ani, nu s-a mai putut face nimic. Băiatul a murit strivit sub greutatea remorcii și a scandurilor pe care le transportau în remorcă. Practic, cei trei se aflau cocoțați pe scândurile din remorcă în momentul în care remorca s-a răsturnat și rostogolit vreo 20 de metri într-o râpă.
Imagini SJ Salvamont CS

Comentarii

comentarii