Noaptea Învierii La Biserica din Soceni – Masa De Paște Între Prieteni VIDEO

Peste 200 de persoane au participat la slujba de Înviere săvârșită de părintele paroh la biserica din satul Soceni aparținător de comună Ezeriș. Satul este mic și punctul de atracție pentru toate sufletele de creștin din așezare, este biserica satului.
Credincioșii- din sat, dar şi din Reșița și îmrejurimi, au intrat în biserică și l-au urmărit pe părinte slujind în fața altarului. Cu dăruire, cu evlavie și mare credință. Oamenii au luat lumină, au asistat la slujbă, cei care au considerat în sufletul lor că o merită – au luat sfânta împărtășanie după care, părintele le-a împărțit ,,sfintele paști”. Apoi, la terminarea slujbei, cu lumina apărată de vânt în căușul palmei, oamenii au plecat spre casele lor.

Ca în fiecare an, la casa familiei Lința aflată la câteva sute de metri mai la vale de biserică, s-au strâns mai mulți invitați dintre cei ce au participat la sfânta slujbă.
Cu bucuria pe care doar primirea de oaspeți ți-o poate da, invitații au fost primiți cu ouă roșii, cu carne de miel fript și cu tradiționalele ,,mațe fripte”. Acest fel de mâncare, este de fapt o tocăniță de organe pregătită cu mult drag de gază, Lenuța Lința și cele două fiice. Înainte de a fi puse pe masă, acestea au fost binecuvântate de părinte în biserică, la sfârșitul slujbei de Înviere.

Așa cum se face la o masă mare și la întâlnirile prietenești, s-au spus povestiri, întâmplări şi glume. Masa s-a întins până spre ora patru a dimineții.

Comentarii

comentarii