Noi soluții pentru remedierea problemelor din zonele afectate de viitura de pe Kogalniceanu VIDEO

Viitura d9in 29 mai a provocat pagube însemnate în mai multe zone ale Reșiței – strada Mihail Kogălniceanu, strada Bașovăț, șoseaua de centură în zona Uzinei de Apă și periferia cartierului Secu. Primăria evaluează situația și așteaptă bani de la Guvern pentru a remedia măcar o parte din probleme.

Bilanțul ploii torențiale căzute în 29 mai în municipiul Reșița, este de peste 40 de gospodării inundate, 28 de mașini avariate și trei drumuri rupte. Angajații Primăriei și pompierii de la Detașamentul de Pompieri Militari Reșița au intervenit continuu pentru a evacua apa și nămolul din curți, beciuri și camere și pentru a curăța bazinele decantoare de pe strada Mihail Kogălniceanu, cea mai grav afectată de viitură.

„Cele mai mari probleme sunt pe strada Mihail Kogălniceanu, unde apa n-a mai putut fi preluată de conducta de un metru diametru pentru că debitul a fost de două-trei ori mai mare decât cel pe care ea putea să-l preia. Apa a venit pe drum, a avariat 28 de mașini și a intrat în beciuri, curți. A fost avariată și o țeavă de gaz, abia azi a fost reluată alimentarea străzii. Ieri, de la ora 16.00 până la 23.00, și astăzi până la prânz s-au cărat peste o sută de camioane de noroi, piatră și aglomerări venite de pe versanți”, a declarat primarul Ioan Popa.

Împreună cu specialiștii, municipalitatea încearcă să identifice o soluție pentru strada Mihail Kogălniceanu. „Tehnic, singura soluție ca să nu ne mai întâlnim cu așa ceva pe strada aceasta o dată la 10-20 de ani este să venim cu o secțiune mai mare din pâlnia respectivă prin grădinile oamenilor pentru că drumul a fost modernizat, este perfect, nu a fost avariat, nu mai venim cu conducta pe sub el. Vorbim de o conductă de cel puțin doi metri diametru ceea ce ar crește secțiunea de curgere de patru ori”, a explicat primarul Ioan Popa.

Comentarii

comentarii