“Non scolae sed vitae discimus” (Nu pentru școală ci pentru viață învățăm)

Sub acest moto Colegiul Național “Diaconovici-Tietz” din Reșița serbează în zilele de 6 respectiv 7 octombrie 2022 145 de ani de existență, de tradiție și de învățământ de calitate oferit de cea mai veche școală din oraș. Încă de la începuturile sale Colegiul “Național Diaconovici-Tietz” s-a remarcat prin seriozitate, perseverență cât și prin oferirea unui învățământ calitativ, dovadă a existenței sale îndelungate. Acum la ceas aniversar suntem mândri de tot ceea ce înaintașii noștri ne-au lăsat drept moștenire, dar totodată încercăm să ducem această veche tradiție mai departe.

Din agenda jubileului mai sus menționat fac parte următoarele activități:

Joi, 6 octombrie 2022

9.00 – 11.00 -> Sălile de clasă, cabinete, laboratoare, Sala de Festivități: Activități curriculare / extracurriculare liber alese, sub genericul „Bastilia 145” – ateliere de lucru, lecții demonstrative, evocări, întâlniri cu invitați, etc.

11.00 – 13.00 -> Coridoare: „Personalități ale școlii noastre” – Dezvelirea unor plăci comemorative pentru cabinete, laboratoare școlare, cancelarie, cu participarea Consulului Germaniei la Timișoara.

16.00 – 18.00 -> Curtea interioară a Colegiului / Sala de Festivități (în caz de vreme nefavorabilă): Întâlnirea generațiilor „Muzică și culoare la ceas aniversar!” – vernisajul expoziției de pictură, prof. Adina Ghinaci ; Concert de cameră.

Vineri, 7 octombrie 2022

10.00 -> Curtea școlii: Careu festiv – Colegiul Național „Diaconovici-Tietz” Reșița la 145 de ani. 11.00 – 12.30 -> Sala de Festivități „Jean Monnet”: „Istorie și prezent la Colegiul Național «Diaconovici-Tietz» Reșița”, alocuțiuni ale invitaților, lansarea „Almanahului aniversar al Colegiului Național «Diaconovici – Tietz» Reșița la 145 de ani de învățământ liceal la Reșița”.

14.00->Cinematograful „Dacia”: Spectacol aniversar „Mesaj către viitor!”

Ne bucurăm de participarea la acest eveniment a excelenței sale doamna Regina Lochner, Consulul Republicii Federale Germania la Timișoara, a consultantului de specialitate pentru învățământul în limba germană din România, doamna Annette Richter-Judt, a deputatului pentru minoritatea germană în Parlamentul României, domnul Ovidiu Victor Ganț, a foștilor absolvenți, personalități de vază atât în țară cât și în străinătate, cât și a autorităților locale.

Vă invităm să vă alăturați nouă la ceas aniversar și să sărbătorim împreună 145 de ani de învățământ liceal la Reșița.

Director,                                                                                                          Director adjunct,

prof. Viorica Gârtoi                                                                            prof. Sonia-Maria Chwoika                                                   

Comentarii

comentarii