@Breaking newsUtilitare

Nu mai este nevoie de adeverințe de vechime, la pensionare

Casa Naţională de Pensii a anunțat că se conformează ordinului ministrului Muncii, care arată că cei aflați în prag de pensionare nu mai sunt obligați să obţină de la angajatori şi să depună la dosar adeverinţele care dovedesc vechimea în muncă.

 

Fiind un act administrative intern, ordinul ministrului muncii şi protecţiei sociale 1.783/2019 nu are nevoie de publicarea sa în Monitorul Oficial, ci intră în vigoare odată cu data menționată în document, adică 1 ianuarie 2020, conform avocatnet.ro.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat simplificarea procedurilor pentru ieşirea la pensie, precizând că a iniţiat un ordin în acest sens. Conform ministrului, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi Casa Naţională de Pensii au, începând cu data de 1 ianuarie 2020, acces direct în REVISAL, baza de date cu toţi angajaţii din România, gestionată de Inspecţia Muncii.

 

„Astăzi (12 decembrie 2019 – n.r.) am cerut redactarea şi am şi semnat un Ordin pentru ca ANOFM, ANPIS, Casa Naţională de Pensii să aibă, de la 1 ianuarie 2020, acces direct în REVISAL, baza de date cu toţi angajaţii din România gestionată de Inspecţia Muncii.

Nu accept ca o persoană care trebuie să primească, la timp, indemnizaţie, pensie, ajutor de şomaj să meargă personal după diferite adeverinţe sau să aştepte ca o instituţie să îi comunice alteia diferite informaţii”, a scris Violeta Alexandru, ministrul Muncii, pe pagina sa de Facebook.

Comentarii

comentarii