Nu te speria, micutule, sunt pompier – Eroul anonim de langa noi

Nu te speria, micutule, sunt pompier – Eroul anonim de langa noi. Duminica, în jurul orelor 13.45, s-a produs un accident de circulație în zona localității Ghertenis, unde un autoturism cu 5 persoane la bord (o familie cu 3 generații, părinți, copil de aprox. 8 ani și bunici) s-a rasturnat in afara partii carosabile, la o distanta de aprox. 6 m de sosea.


În secundele imediat următoare producerii accidentului, se afla în deplasare, în timpul liber, în aceeași zona și colegul nostru, pompier în cadrul Detasamentului de Pompieri Reșița, care imediat ce a văzut masina răsturnată a oprit sa vadă despre ce e vorba.
Fără a pierde timp prețios, a evaluat într-o fracțiune secunda situația, pericolele care sunt sau care ar putea apărea, modul de acțiune și prioritatile interventiei de salvare a persoanelor prinse în mașină rasturnata care in orice moment putea sa ia foc.
Imediat, alte doua mașini au oprit la locul accidentului și câțiva oameni care și-au oferit ajutorul, salvatorul pompier coordonând-i și formând un lanț uman, pentru a acționa împreună la scoaterea victimelor.
Salvatorul a incercat sa ajunga prima data la copil, dar toate portierele mașinii erau blocate, astfel ca a trebuit sa găsească o soluție pentru a deschide portiera din dreptul copilului, folosind o creanga din stufarisul de vegetatie din locul producerii accidentului pe post de pârghie si a evaluat rapid starea medicala in care se afla copilul, pentru a vedea dacă prezintă vreun pericol mișcarea acestuia în timpul extragerii din masina.


Timp de aproape 20 de minute, pana la ajungerea echipajelor medicale, salvatorul a acordat ingrijiri medicale tuturor victimelor, asigurandu-se ca acestia sunt in afara oricarui pericol.

Nu te speria, micutule, sunt pompier – Eroul anonim de langa noi. Acest salvator, pompierul carasean pe numele lui Cubin Ion, merita tot respectul și aprecierea noastră a tuturor, modul de acțiune în situații limita a lăsat sa iasă la iveala anii de experienta si dăruire, ce inseamna meseria de pompier militar, o meserie din inima și pentru oameni.

Felicitări !!!

Adrian Manofu – ISU Semenic

Comentarii

comentarii