Nu vor fi singuri de Pasti – Sute de ouă vopsite de bătrânii din Reşita VIDEO

Bătrânii de la centrul de zi pentru persoane vârstnice al Primăriei Reşita, se pregătesc temeinic de Paşti şi printre altele, fiind Joii Mari, s-au apucat să vopsească ouă. Femeile s-au strâns de dimineaţă în bucătăria centrului unde au vopsit în mod tradițional peste 400 de ouă. Acestea vor fi dăruite copiilor care vor veni să-i viziteze în aceste zile şi vor fi pe masa de Paşti.
Fiecare doamnă are stilul său de a vopsi ouă. Fiecare și-a amintit câte ceva din tinerețe sau copilărie şi acum cu drag împărtășește acest secret şi altora. Unele ouă sunt vopsite simplu, altele sunt pregătite cu grijă cu modele făcute din frunze şi flori.
Ba mai mult, bunicuţele îi învaţă cu mare drag şi pe copii cum se vopsesc ouăle tradiţional în coji de ceapă şi cu modele florale.

La Centrul de zi vin zilnic peste 400 de pensionari din Reşita. Majoritatea bătrânilor locuiesc singuri, nu mai au pe nimeni şi acolo la centrul de zi, ei spun că se simt în comunitate, că sunt băgaţi în seamă, au diferite activităţi, au cu cine vorbi şi cu cine petrece timpul. Viaţa multora dintre ei a ajuns să se desfăşoare între două prezente la centrul de zi. Acolo au prieteni şi companie, acasă au doar televizorul şi singurătatea.

Întreaga activitate este susţinută de Primăria Reşita prin serviciul de Asistenţă Socială. Nadia Pasici, directorul Centrului de zi, spune de activitatea de azi, că membrii centrului întâmpină creştineşte Pastile cu filme religioase, cu diferite conferinţe susţinute de preoţi din oraş. Nadia mai spune că bătrânii au şi alte activităţi: de la citit, dansuri, filme şi până la conturi de facebook activități care pe bătrâni îi face să se simtș foarte bine la Centru.

Comentarii

comentarii