O căţeluşă a căzut de la 25 de metri într-un puţ şi a fost salvată după două zile de pompierii militari VIDEO

Cățelușa Hera din Resita, un exemplar de doar 600 de grame din rasa pinscher pitic, are doar 5 săptămâni, dar sâmbătă s-a născut a doua oară. Ea este protagonista unei întâmplări demnă de capitolul minuni. Ea a căzut de la o înălțime de peste 25 de metri într-un puț din beton și a rezistat acolo aproape 48 de ore.
Totul a început joia trecută după-masa. Căţeluşa împreună cu mama şi surorile ei, au fost scoase la o mică plimbare pe terasa blocului, la etajul 10, unde este amenajata o grădină la înălțime. Una dintre cățelușe, Hera, a prins un moment când nu era supravegheată și s-a strecurat printre ochiurile plasei de protecție și, până să o prindă cineva, a căzut într-o gură de aerisire. Biata cățelușă a căzut de la o înălțime de peste 25 de metri și s-a oprit pe fundul puțului de aerisire.

În locul respectiv este imposibil să ajungi. Inițial, fiindcă nu s-a auzit nici un zgomot, nici un scâncet, s-a crezut că bietul animal nu a avut nici o șansă, dar sâmbătă în zori, căţeluşa şi-a revenit şi a început să scheaune. Proprietarul, cu ajutorul vecinilor din bloc, au încercat să o localizeze pe Hera şi au chemat pompierii militari în ajutor.

După pregătiri și tatonări de vreo 3 ore, pompierii militari au localizat cățelușa și au spart un perete de la parterul blocului eliberând-o pe căţeluşa care, ca prin minune, după o cădere de peste 25 de m, după ce a stat între betoane aproape 48 de ore, nu avea nici o rană sau fractură. Bietul pui a fost atras spre salvatori cu ajutorul mamei sale ce a fost adusă acolo.

De remarcat este munca pompierilor militari și gestul proprietarilor care fără excepție, și-au pus la dispoziție casele și au îndemnat pompierii să spargă peretele ca să salveze cățelușa.

Comentarii

comentarii