O nouă campanie de donare de sânge se desfășoară în Caraș-Severin până mâine VIDEO

Criza de sânge este permanentă și din păcate în ultimul timp, cererea este din ce în ce mai mare. O nouă campanie de donare de sânge se desfășoară în Caraș-Severin azi si mâine, în ultima zi din septembrie.

Campania, intitulată „Împreună dăruim viață!”, organizată de Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița și Episcopia Caransebeșului, a început ieri la Caransebeș și Moldova Nouă, iar astăzi și mâine, continuă la Reșița. La Reșița au răspuns prezent și tineri polițiști din cadrul IPJ Caras Severin. 

Cei prezenți astăzi pentru a dona sânge îi îndeamnă pe cetățeni să le urmeze exemplul.

Reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină din Reșița se declară mulțumiți, chiar dacă Centrul are în continuare mare nevoie de sânge din toate grupele. Numărul donatorilor este insuficient în comparație cu nevoia din spitale, media donatorilor fiind de aproximativ 5 persoane pe zi.

Nu pot dona sânge persoanele sub 18 ani sau cele peste 60 de ani, persoanele care au sub 50 de kg, persoanele care care suferă de boli precum hepatită, HIV, TBC, sifilis, malarie, epilepsie, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă sau de piele, persoanele anemice, persoanele hipo sau hipertensive, persoanele care poartă ochelari cu dioptrii +,- 4, persoanele care au consumat alcool cu 24 de ore înaintea donării, persoanele care au avut intervenții chirurgicale sau stomatologice în ultimele 6 luni, precum și femeile însărcinate, cele care alăptează și cele care se află la menstruație.

De asemenea, intervalul de timp între doua donări de sânge nu poate fi mai mic de 60 zile.

Comentarii

comentarii