O tânără de 26 de ani a murit de covid la Caransebes – Părinții acuză personalul medical

Caz cutremurător la Spitalul Municipal Caransebeş, spital suport covid. O tânără de 26 de ani din Reșița, Cintia, a pierdut lupta cu viaţa în Secţia de ATI a spitalului. Fata a fost adusă cu ambulanța de la Reșița și a fost  internată în data de 10 decembrie, direct pe ATI a spitalului. Ea se simţea rău de o săptămână, a stat acasă tratându-se singură cu medicamente (paracetamol) antitermice şi pastile pentru dureri în gât. În urma acceselor de tuse foarte puternică, începuse să aibă spută de culoare rozalie. După radiografiile făcute la Reșița unde s-a prezentat la UPU, medicii au descoperit că fetei îi mai funcţiona doar un sfert din capacitatea pulmonară.

A fost internată imediat la ATI unde a fost conectată la sursa de oxigen și i s-a administrat tratamentul specific – inclusive remdesivir și perfuzie cu plasmă. Tânăra era dependentă de oxigen, dar era foarte agitată, își scotea masca, moment în care saturația de oxigen din sânge scădea imediat.

Cu tot efortul medicilor, tânăra de doar 26 de ani, i-ar fi împlinit în Ajunul Crăciunului, în noaptea de 13 spre 14 decembrie, a murit. În tot acest timp, ea a ținut legătura cu părinții săi. În ultimele ore, fiindcă se simțea tot mai rău, nu a mai putut vorbi la telefon.
Părinţii fetei care trăiesc de peste 10 ani în Germania, sunt foarte revoltați de ceea ce s-a întâmplat. Ei nu acuză medicii că ar fi cerut bani sau altceva, ci doar de faptul că fiica lor nu a avut parte de o îngrijire corectă, aşa cum se cere. Ei spun că de două ori, fiica lor  nu a avut apă. Fiindcă salonul de reanimare era închis etanș, ea își suna părinţii în Germania, iar ei sunau la spital spunându-le problema fetei. Ei mai spun că de la spital, li s-a spus să nu mai sune așa des la telefon fiindcă deranjează, ca ei au treabă și că bolnava este îngrijită şi monitorizată corespunzător, că starea ei de sănătate este stabilă.

Managerul interimar al Spitalului de Urgență din Caransebeș, Valentina David, contrazice cele spuse de părinții decedatei. Managerul spune că știe cazul, că îi pare foarte rău de fată,  și că acesta a fost unul dintre cele mai grele cazuri, deoarece tânăra a venit foarte târziu la spital și în stare foarte gravă.
Valentina David mai spune că ,,fata era monitorizată permanent la fel ca și ceilalți pacienţi și că în conformitate cu procedurile medicale, personalul medical nu stă lângă bolnavi decât atunci când este nevoie, pentru o urgenţă sau tratament. Legat de telefon, manager spune că tinerei chiar i s-a făcut un favor lăsându-l la ea fiindcă au văzut-o că este panicată și speriată. Au lăsat-o cu telefonul lângă ea ca să poată fi în legătură permanent cu părinții ei.
Valentina David mai spune că înainte de orice, este mamă și înțelege durerea părinților, dar nimeni nu are nici o vină. Organismul tinerei a cedat din cauza bolii avansate. Dânsa mai spune că nu s-a depus nici o plângere la Poliție sau la Parchet în care să fie acuzat spitalul sau a medicii de ceva. 

Comentarii

comentarii