O țară fără deșeuri abandonate – Un județ curat și curățat

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor desfășoară în perioada 4 aprilie – 4 mai 2022campania națională Curăţăm România, sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”.

„Curățăm România!” este prima campanie de acest fel în care sunt implicate autoritățile centrale și cele locale, asociațiile de profil, asociațiile municipiilor, orașelor, comunelor, instituțiile deconcentrate, societatea civilă. La nivel judeţean, campania se derulează sub coordonarea instituţiilor prefectului.  

Obiectivul principal al proiectului „Curățăm România” este să schimbe percepția și comportamentul instituțiilor, factorilor de răspundere și cetățenilor. Mediul în care trăim este un subiect de interes general, iar campania reprezintă o încurajare pentru mai multă responsabilitate, implicare și atenție în ceea ce privește curățenia și protejarea acestuia.

În acest scop, la sediul Palatului Administrativ au fost organizate astăzi, în sistem de videoconferință, trei sesiuni de informare a reprezentanților tuturor primăriilor din județ, care au un rol esențial în promovarea și organizarea la nivel local a ecologizării.

Le mulțumim celor care, până în acest moment, s-au mobilizat și s-au alăturat campaniei pentru că își doresc să trăiască într-un mediu curat și sănătos, printre care se numără: primăriile Băile Herculane, Oravița, Socol, Pojejena, Goruia, Ciclova Română, Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin, Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin, Sistemul de Gospodărire a Apelor Caraș-Severin, secțiile Drumurilor Naționale Caransebeș și Orșova, Administrațiile Parcurilor Naționale Domogled – Valea Cernei, Cheile Nerei – Beușnița, Semenic – Cheile Carașului și Parcului Natural Porțile de Fier, Direcția Silvică Caraș-Severin, Aquacaraș SA, școli și licee, ONG-uri de mediu, agenți economici și voluntari.

Activitățile continuă și în perioada următoare, când sunt programate alte acțiuni de salubrizare a zonelor afectate de poluarea cu deșeuri.

Important de menționat este că Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor vine în sprijinul unităţilor administrativ – teritoriale care se implică în campanie, prin decontarea cheltuielilor pe care le vor efectua în acest scop cu transportul participanților și materialele consumabile specifice activității de colectare a deșeurilor. În funcție de numărul locuitorilor, se vor acorda sume între 3.000  și 30.000 de lei.  Ghidul poate fi accesat aici: https://www.afm.ro/curatam_romania.php, iar termenul limită pentru depunerea cererilor de finanțare este 6 iunie 2022.

Comentarii

comentarii