OAMENII DESTEPTI NU PLATESC IMPOZIT; EI IL FURA!

PRESA ZICE CĂ NU E FRUMOS SĂ AI UN OFFSHORE.

„Offshore”-ul e firmă pe care ţi-o faci într-o tară unde sunt impozite atât de mici, că aproape nu există. Tu continui să faci afaceri în România, dar nu mai plăteşti aici impozit.

Un scandal recent a scos la lumina faptul că o seamă de afacerişti romani, nu plătesc impozit în ţară, pentru că au „ofsoruri” pe alte meleaguri. Ştirea, în sine, e banală, nu e nici o noutate faptul că unii nu plătesc impozit.

Cu toate astea, toată presa pare hotărâtă să ne explice că ăştia cu „ofshoruri” sunt nişte rai. „Bogătaşii nu plătesc impozit, în timp ce omul de rând e conştiincios şi îşi plăteşte dările”– ne informează jurnaliştii.

Acest fel de a vedea lucrurile e cam tembel. Pentru că:

Omul de rând îşi plăteşte dările, pentru că e obligat, nu pentru că e conştiincios! Dacă omul de rând ar avea posibilitatea, şi-ar face şi el un offshore ca să nu mai plătească impozit. Omul de rând e prea sărac pentru a-şi deschide un offshore!

Micul afacerist roman, are alte metode pentru a nu plăti impozit. Declară că merge în pierdere. Nu da bon. Angajează la negru. Vinde pe sub mână.

Omul de rând are şi el metodele lui ca să scape de impozit. Vinde fără să-şi facă firmă. Lucrează la negru. Cumpără mai ieftin, dar fără bon.

Toată lumea din ţara asta, face tot posibilul ca să nu plătească impozit! Şi bogăţii şi săracii. Bogaţii au offshore, săracii au metodele lor. Unii au mai mult succes, alţii mai puţin. Dar toţi încearcă să nu plătească impozit la stat. Pe unii îi prinde, pe alţii nu.

Problema NU e ca un bogat are offshore sau ca un patron declară că merge în pierdere şi nici ca un om simplu vinde fără să aibă firmă. Problema NU e că oamenii ăştia nu plătesc impozit.

Problema e chiar impozitul în sine!

Ce ar trebui să înţeleagă fiecare roman e că banii pe care îi plăteşte la impozit vor fi furaţi. Scurt şi fără alte comentarii. La asta ar trebui să se gândească cetăţeanul, atunci când stă la coadă să dea bani la stat: „Aceşti bani, care sunt ai mei şi pe care statul mă obliga să-i dau, vor fi furaţi.”

Ce ar trebui să explice presa e că problema e cu impozitul în sine, nu cu cei ce nu-l plătesc.

Statul roman nu e sărac pentru că nu se plătesc impozite; e sărac pentru că se fură impozitele plătite!

De asta s-au mărit impozitele. Pentru că se fură. Tot sau aproape tot. Aşa că e nevoie de mai mulţi bani. Bani pentru autostrăzi au fost căcălău, trebuia să avem mii de kilometri de autostradă. Nu avem nimic, decât nişte miliardari în plus. Bani pentru spitale au fost, pentru şcoli au fost, pentru salarii au fost, pentru pensii, pentru investiţii, pentru cercetare. Au fost. Dar s-au furat. Aşa că mărim impozitele şi inventăm altele. Ca să fie mai mult. Mai mult de furat.

Oamenii deştepţi nu plătesc impozit; ei îl fura!

Când se termină de furat aia, se trece la banii europeni. Dar asta e altă poveste.

În aceste condiţii, e normal să nu plăteşti impozit! Trebuie să fii tâmpit să dai cu plăcere bani la hoţi. E firesc să cauţi metode de a nu plăti nişte bani despre care ştii deja că vor fi furaţi. Nu statul va rămâne mai sărac dacă nu plăteşti tu impozit, ci nişte hoţi vor avea mai puţin de furat.

În concluzie: e bine să ai offshore!

E bine să declari că nu ai profit!

E bine să angajezi la negru!

E bine să vinzi mai ieftin, fără bon!

E bine să nu plăteşti impozitul!

Pentru că:

Nu putem noi plăti, cât pot ei fura!

Un material de Marian Dumitru. Citeste si alte materiale la fel de interesante cu un simplu clik AICI: http://www.mariandumitru.ro/

Comentarii

comentarii