Oare ce va mai urma? Români agresați în Anglia doar fiindcă sunt …..români

huliganiUn comunicat M.A.E. spune: ,,Conform unui comunicat al Poliţiei din Sussex din data de 7 februarie, doi cetăţeni români au fost agresaţi în oraşul Brighton din Marea Britanie, de către doi bărbaţi, în timp ce aşteptau un autobuz, pentru motivul că sunt români.
Ambasada României la Londra a luat legătura cu poliţia britanică pentru a se interesa de starea cetăţenilor români şi pentru a exprima dezaprobarea şi îngrijorarea faţă de această agresiune. Ambasada va continua să monitorizeze evoluţiile şi rezultatele investigaţiei acestui caz şi este pregătita să ofere asistenţă consulară de specialitate in limita competentelor.
Până la această oră, Ambasada României la Londra nu a fost contactată de niciun cetăţean român implicat în acest caz.
Ministerul Afacerilor Externe consideră că astfel de agresiuni asupra cetăţenilor români sunt inadmisibile şi solicită autorităţilor britanice anchetarea, judecarea şi sancţionarea făptaşilor în conformitate cu gravitatea faptei şi prevederile legale. Asemenea fapte reprobabile pot fi încurajate de campania dusă în anumite mass-media britanice, precum şi de declaraţiile unor politicieni britanici la adresa cetăţenilor români care trăiesc în Marea Britanie, motiv pentru care Ministerul Afacerilor Externe solicită autorităţilor britanice să descurajeze orice mesaje şi puncte de vedere oficiale care pot induce atitudini de natură rasistă la nivelul populaţiei.

Comentarii

comentarii

Un comentariu la „Oare ce va mai urma? Români agresați în Anglia doar fiindcă sunt …..români

  • 10 februarie 2013 la 12:29
    Permalink

    Pt. astfel de incidente puteti sa le multumiti ROMILOR care fac România de rîs pe unde pun piciorul si toate natiile pun romii cu românii în aceasi oala deoarece au aceasi cetatenie si tara de provenienta. Atîta timp cît politica româna nu pune piciorul în ptag controlînd si potolind aceasta minoritate si nu face campanii internationale de informare pt. a diferentia romii de români, va fi tot mai rau. Eu traiesc în Germania de ani de zile. Din motive de siguranta, pur si simplu evit a vorbi româneste în public. N-am chief sa ma trezesc cu un pumn în gura din senin sau cu un par în cap.

Comentariile sunt închise.