Oferte de locuri de practică în străinătate pentru studenții și absolvenții Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa

La sediul universitatii, partenerul Algoos Work & Travel Inc™ a prezentat studenților Universității „Eftimie Murgu” din Reșița ofertele de locuri de practică ERASMUS+ aflate în portofoliul său pentru anul 2018. Stagiile de practică, realizate în firme şi instituţii de profil din străinătate, susţin formarea profesională şi dezvoltarea de competenţe interculturale, contribuind astfel la creşterea angajabilităţii absolvenţilor.

Pentru un stagiu de practică ERASMUS+ pot aplica toți studenții reşiţeni înmatriculaţi la studii universitare de licenţă, master sau doctorat, forma de învăţământ cu frecvenţă sau la distanţă. De asemenea, absolvenţii universităţii pot beneficia de burse ERASMUS+ pentru stagii de formare profesională în firme sau instituţii publice europene pe perioada primului an de la absolvire. De regulă, partenerii străini solicită ca studenţii sau absolvenţii să cunoască limba engleză, dar, în funcţie de ţara de origine a ofertantului de practică, sunt acceptaţi şi practicanţi care pot comunica fluent în limbile franceză, germană sau spaniolă.

Cheltuielile de transport şi subzistenţă pentru beneficiarii de stagii de practică în străinătate sunt acoperite integral de bursa Erasmus+. Adesea, firmele sau instituţiile gazdă oferă suplimentar sprijin financiar pentru cheltuieli curente sau de instalare.

Studenții și absolvenții universității reșițene, care doresc să beneficieze de un stagiu de practică în străinătate, se pot adresa personalului Biroului Erasmus+ din Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița.

Comentarii

comentarii