ONG-urile continua la Herculane lucrările de punere în siguranță a clădirii Băilor Neptun VIDEO

Asociația Tinerilor din Băile Herculane alături de mai mulți tineri arhitecți cu inițiativă din Timișoara, au dorit să tragă un semnal de alarmă și au elaborat un plan pentru a salva Băile Neptun din stațiunea Băile Herculane. Construcția – cândva cele mai frumoase și moderne băi termale ale Europei, se află în paragină, într-o avansată stare de distrugere.

Planul organizatorilor a fost unul destul de simplu la prima vedere și cuprinde mai multe etape: în prima fază, monumentul istoric a fost luminat artistic.

La finele anului 2019, din donatii s-au strâns peste 60.000 de euro. Cu acești bani au început lucrările de punere în sigutanță a clădirilor: reparații la acoperiș și ferestre ca apa să nu mai intre înj pereți.

Acum, la  Băile Herculane continuă lucrările de punere în siguranță a clădirii Băilor Neptun, aflată în stare avansată de degradare. Aici s-a desfășurat, timp de o săptămână, Școala de vară-Baia De Arhitectură, organizată în cadrul proiectului Herculane Project.

La fel ca majoritatea clădirilor istorice din Herculane, Băile Neptun au ajuns o ruină, iar punerea  în siguranță a imobilului a devenit urgentă după prăbușirea parțială a acoperișului, în 2019. Lucrările sunt executate de arhitecți voluntari, în proiectul Herculane Project, în cadrul căruia a fost organizată Școala de vară-Baia De Arhitectură.

Comentarii

comentarii

One thought on “ONG-urile continua la Herculane lucrările de punere în siguranță a clădirii Băilor Neptun VIDEO

Comentariile sunt închise.