Pachete antigripa şi consultaţii medicale gratuite la biserica catolica din Govandari VIDEO

Pachete antigripa şi consultaţii medicale gratuite la biserica. Instituita de Papa Ioan Paul al II-lea în urmă cu 28 de ani, Ziua Mondială a Bolnavului este celebrata de comunitatea catolică în fiecare an pe 11 februarie. Este dată legată de prima apariţie a Sfintei Fecioare Maria la Lourdes. Aseară, la una dintre Bisericile Romano-Catolice din Reşita, sărbătoarea a fost marcată printr-o acţiune de suflet, iniţiată şi derulată de membrii din Asociaţia Medicală Sfinţii Cosma şi Damian şi Asociaţia Medicilor Catolici. Aceste asociaţii cuprind foarte multe cadre medicale, active sau la pensie, indiferent de etnie sau religie.

Pachete antigripa şi consultaţii medicale gratuite la biserica. Seara a început în biserică unde preotul Attila Pușcaș a oficiat slujbe şi rugăciuni speciale pentru bolnavi și cei aflaţi în suferinţa. Apoi, enoriaşii au mers alături, în cabinetul medical din clădirea parohiala. Aici, membrii Asociaţiei, le-au testat celor care au dorit, tensiunea arterială şi glicemia şi le-au oferit un pacheţel antigripa. Acesta conţine măşti de protecţie, şerveţele umede de unică folosinţă şi un medicament antitermic. Totul în mod gratuit.

 

Acţiunea este una de tradiţie la biserică din cartierul Lunca Barzavei şi este bine venită pentru enoriaşi, majoritatea în vârstă şi bolnavi. Ei spun că ajung foarte greu pe la cabinetul medical şi că acţiunea de azi este foarte bună fiindcă, iată, a venit medicul la ei.

Pachete antigripa şi consultaţii medicale gratuite la biserica. Anul acesta, mesajul papei Francisc pentru Ziua mondială a bolnavului, are ca motto cuvintele Mântuitorului: „Veniţi la mine toţi cei osteniţi şi împovăraţi şi eu vă voi da odihnă.”

Comentarii

comentarii