Partidul Social Democrat (PSD) îşi exprimă îngrijorarea cu privire la blocarea conturilor Consiliului Judeţean în urma unei sentinţe judecătoreşti

Partidul Social Democrat  consideră nedemocratic şi netransparent faptul că actuala conducere a Consiliului Judeţean a ţinut la secret blocarea conturilor instituţiei în urma unei decizii judecătoreşti care i-a dat câştig de cauză lui Flavius Bozu, fostul director al Muzeului Banatului Montan din Reșița. Acesta i-a învins în instanță pe președintele CJ Romeo Dunca și Consiliul Județean Caraș-Severin, care l-au concediat cu încălcarea prevederilor legale.

„Căpoşenia lui Romeo Dunca nu cunoaşte limite şi generează blocaje absurde. În loc să plătească suma câştigată în instanţă de fostul director al Muzeului Banatului Montan, a preferat să aştepte până în momentul în care au fost blocate conturile instituţiei în cadrul procedurii de executare silită. Este genul de iresponsabilitate specifică acestui personaj care explică de ce este absolut necesar ca, pe 9 iunie, Dunca să fie cel concediat de cărăşeni. Câtă minte să ai să blochezi conturile instituţiei pentru că ai refuzat să plăteşti nici 50.000 de lei unui director pe care l-ai demis tot pe criterii politice”, a declarat Silviu Hurduzeu, preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat.

PSD consideră că soluţia litigiului dintre Consiliul Judeţean Caraş – Severin şi fostul director al Muzeului Banatului Montan arată adevărata faţă a lui Romeo Dunca, acesta politizând conducerea unei instituţii de cultură esenţiale pentru judeţul nostru.

„A fost o decizie unilaterală a lui Romeo Dunca, cel care a vrut să-şi instaleze propriii oameni în fruntea Muzeului Banatului Montan. Îm pare nepotrivit acum că, pentru prostiile sale, se vor folosi banii cărăşenilor. Nu e o sumă colosală, dar e vorba de două principii: politizarea instituţiilor şi asumarea răspunderii pentru propriile fapte. Dacă aş fi făcut eu acelaşi lucru, Dunca era deja la parchet să-mi facă plângere pentru abuz în serviciu. Asta apropo de dublă măsură”, a concluzionat Silviu Hurduzeu.

Comentarii

comentarii