UPDATE Patrimoniul cumunei Brebu Nou – devalizat intenționat de primar? Acuzatii grave : Primarul de weekend tace şi face!

Într-o scrisoare deschisă adresată redacției noastre și presei, în general, domnul Ungar Răzvan Andrei, Președintele Partidului Mișcarea Populară Brebu Nou, îi adresează primarului comunei câteva întrebări legate de ceea ce s-a întâmplat cu terenurile comunei- mai ales cele din zona Gărâna.

,,Domnule Iosif Gabriel Bordea primar al comunei Brebu Nou, fost PNȚCD-ist actual PSD -ist, iată că am înţeles într-un final motivul pentru care v-aţi străduit atât de mult să ajungeţi întâiul gospodar al comunităţii noastre: ca să vindeţi toate terenurile din patrimoniul Primăriei.
În cursul acestui an s-au vândut peste 250 ha de păşune unor persoane care nici măcar nu locuiesc în comună, timişoreni de-ai dumneavoastră, două persoane fizice și o Asociație a Crescătorilor de Animale care n-are un animal. N-ar fi asta o problemă domnule primar, preţul la care s-au pus în vânzare aceste suprafeţe este o problemă, 0,30 lei/mp adică 3000 lei/ha.Cu o simplă căutare pe Google aflăm că preţul corect pentru un metru pătrat oriunde pe raza comunei este de minim 5 euro adică 22,5 lei. Ați vândut 75 de ori mai ieftin!!! Să nu mai vorbim că în unele locuri preţul este 15-20 de euro/mp. Oameni buni, faceţi un calcul la suprafaţa care a fost vândută, vă veţi face cruce. Dacă aţi fi înscris aceste suprafeţe la APIA pentru subvenţie aţi fi primit aproximativ 500 euro anual/ha timp de 5 ani, practic aţi dat pământul pe degeaba. Probabil asta urmăriți numai că banii nu vreți să intre în vistieria Primăriei ci în buzunarul dumneavoastră”.

Ungar Răzvan Andrei, Președintele Partidului Mișcarea Populară Brebu Nou, mai spune că ,,Asta nu este tot şi nici suficient pentru gospodarul nostru, zilele astea când oamenii se pregătesc de sfintele Sărbători ale Crăciunului, domnul primar se pregăteşte să vândă încă un lot de peste 100 de hectare de păşune. Îmi miroase a hoţie! Aşa cum ne-aţi furat dreptul de a fi conduşi de către reprezentanţi ai comunităţii noastre, aşa vreţi să ne furaţi şi patrimoniul Primăriei care probabil credeţi că vă aparţine. Nu vă vom lăsa!
Vă somez public, domnule Iosif Gabriel Bordea, să ne puneţi la dispoziţie Hotărârea de Consiliul Local prin care s-a decis vânzarea acestor suprafeţe, nota de fundamentare care stă la baza acesteia, procesul verbal de şedinţă, dar şi toate documentele care ţin de vânzarea acestor terenuri. Nu înțeleg cum Prefectura a avizat asemenea hotărâri ale Consiliului Local. Aceste acuzaţii au în spate o serie de documente pe care le pot pune oricând la dispoziţia autorităților sau presei”.

Ungar Răzvan Andrei
Președinte Mișcarea Populară Brebu Nou

Infocs.ro a încercat să-l contacteze pe domnul primar Bordea la ora 11, dar acesta se afla in trafic. O să revenim cu un telefon ulterior în care o să prezentăm și poziția administrației publice de la Brebu Nou, respectiv zona Gărâna.

UPDATE Pozitia Primariei Brebu Nou

Asa cum spuneam, revenim cu poziția Primăriei Brebu Nou – Gărâna vis – a -vis de această problemă, punct de vedere reflectat într-un comunicat de presă semnat de primarul Gabriel Bordea. În comunicatul administrației publice locale, se spune că :
,,RĂSPUNS LA COMUNICAT DE PRESĂ MP BREBU NOU

În replică la comunicatul de presă difuzat de Ungar Răzvan ANDREI preşedintele organizaţiei (aşa după cum zice dansul) Mişcarea Populară Brebu Nou şi mai ales, pentru informarea corectă a cetăţenilor comunei noastre relatăm următoarele:

În primul rând, atestam faptul că întregul comunicat dat publicităţi de Ungar Răzvan Andrei, are la bază o tentă politica electorală şi este eronat 100%, susţinerile dumnealui fiind total neadevărate şi nelegale. Vânzarea de suprafețe din păşune s-a făcut doar cu aprobarea prealabilă a Consiliului Local, prin licitaţie publică cu strigare, iar preţul de pornire al licitaţiei, a fost cel stabilit de un evaluator autorizat. În toate cazurile – și care nu au fost puține- s-au respectat prevederile Art.8 din OUG 34/2013 actualizată.

Tranzacția a avut loc numai după ce Hotărârea prin care s-a aprobat vânzarea, a fost depusă la Instituţia Prefectului şi la care nu am primit nici o observaţie în sensul că legea ar fi încălcată. Întreaga documentaţie ce stă la baza vânzărilor se poate pune la dispoziţia celor interesaţi, în condițiile legii, numai că, până în prezent, nu ni s-a solicitat acest lucru – nici măcar de către petentul Ungar Răzvan Andrei, acestuia fiindu-i probabil mai la îndemâna să calomnieze printr-un comunicat de presă, decât să procedeze legal. Probabil aşa este linia politică a formaţiunii politice din care dânsul face parte și pe care susţine că o conduce.

Precizăm că vânzarea de păşune s-a făcut în scopul de a asigura fondurile necesare finalizării obiectivului de investiţii „Sistem nou de alimentare cu apă în satul Garână” – lucrare de mare anvergură pe care o exemplificăm cu câteva imagini de pe șantirul de lucru.

Gabriel Bordea – Primarul comunei Brebu Nou

Comentarii

comentarii