Patru jandarmi au depus azi juramantul de credinta

„De azi înainte, prin voia voastră și ocrotirea lui Dumnezeu, v-ați legat pe viață de țară!
Fiți demni de acest legământ!
Dumnezeu să vă ajute!’’

Patru jandarmi au depus azi juramantul de credinta. Sunt cuvintele rostite de inspectorul șef, col. Alexandru Tobă, în prezența prefectului județului, Cristian Gâfu, cu ocazia depunerii jurământului militar de către cei patru elevi ai școlilor militare de subofițeri ale Jandarmeriei Române.

În contextul actual, ceremonialul de depunere a jurământului militar s-a desfășurat la sediul inspectoratului, dar asta nu înseamnă că noii elevi nu au aderat la valorile și tradițiile Jandarmeriei Române sau că momentul nu a fost încărcat de emoții.

În fața Drapelului de luptă, într-un glas, au jurat credință și ultimii angajați ai inspectoratului nostru, rostind:

,,Jur credință patriei mele, ROMÂNIA.
Jur să-mi apăr țara chiar cu prețul vieții.
Jur să respect Constituția, legile țării și regulamentele militare.
Așa să-mi ajute Dumnezeu!

Și prefectul județului a ținut să felicite întreg efectivul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraș-Severin.
„Mă simt onorat ca sunt astăzi prezent la acest moment, unic în viața unui militar, și profit de acestă ocazie pentru a felicita întreg personalul inspectoratului pentru profesionalismul şi dedicația de care dați dovadă zi de zi în misiunile desfășurate pentru siguranța cetățenilor judeţului Caraș-Severin. Vă doresc tuturor multă sănătate și succes în executarea misiunilor ce vă revin privind apărarea ordinii şi liniştii publice, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor”, a spus aceasta.

Patru jandarmi au depus azi juramantul de credinta. Le urăm tuturor baftă la examene, iar după absolvire, îi așteptăm în colectivul nostru!

Marius Sandulescu

Comentarii

comentarii