Peisaj de vis în Sudul Banatului Cascada Modăvița de la Padina Matei, în straie de mireasă VIDEO

Cascada Modăvița a îmbrăcat haine albe în această perioadă când zăpada părea că nu mai pică din cer peste Banatul Montan. În sudul Banatului, în zona Moldova Nouă – Padina Matei, a nins câteva zile la rând. A nins că în vremurile copilăriei, transformând totul într-un peisaj de poveste. Zăpada măsoară deja în jur de 40 de centimetri în această zonă, iar Cascada Modăvița pare un vis frumos pentru trecătorul care se oprește să vadă minune albă. Aceasta este vizibilă de pe drumul județean 571A Moldova Nouă – Gârnic.

De jur împrejurul căderii de apă, totul este alb și pur. Apa cade de la peste 30 metri și își face propriul drum prin omătul nepătat. Fiindcă nu este promovată corespunzător, turiștii ajung aici destul de rar. Noroc cu cei câțiva trecători ce merg la Moldova Noua sau la Gârnic. Amatorii de fotografii pentru rețelele de socializare, se opresc în acest loc splendid de la margine drumului, fac fotografii și cu ele umpolu internetul.

Cu zâmbetul pe buze, toți îți răspund că locul este magnific și că se opresc de fiecare dată când trec prin zonă. Cascada Modăvița nu este atât de faimoasă precum alte căderi de apă din Banatul de munte, dar la capitolul frumusețe, este de departe campioană și poate concura de la egal la egal chiar și cu Cascada Bigăr. Aceasta a devenit faimoasă după ce site-ul The World Georgaphi, a inclus-o într-un top al celor mai deosebite cascade din toată lumea.

Dar oricât de pompoase ar fi cuvintele mele, vă las pe dumneavoastră cititorii noștri să vizualizați imaginile și să vă convingeți singuri că cuvintele mele sunt prea sărace pentru frumusețea pe care ți-o oferă Cascada Modăvița. Dacă ai norocul să o și vizitezi în această perioadă, cu siguranță o să rămâi încântat de priveliște.

Un reportaj de Adi Neagu.

Comentarii

comentarii