Percheziții la grupul de firme CoDa Serv al omului de afaceri Costel Ciobanu

Polițiștii de la “Crimă Organizată”, sub coordonarea DIICOT, au început, încă de ieri, percheziţionarea sediilor firmelor şi spaţiilor comerciale deţinute de Costel Ciobanu, fost Barbălată, din Reşiţa, patronul firmei Coda Serv. Acesta deţine cele mai multe spaţii comerciale din Reşiţa, dar şi în alte localităţi din Caraş Severin, Numele lui Ciobanu a apărut în mai multe afaceri, inclusiv cel legat de o posibilă vânzare a funicularului din municipiu către primărie la un preţ mult mai mare decât cel de achiziţie, schimb de terenuri, terase și spații comerciale în oraș.

În primăvara acestui an, a fost un alt scandal legat extinderea unei terase în mijlocul străzii şi peste pista de biciclişti.

Ancheta DIICOT vizează posibile fapte de evaziune fiscală, poliţiştii şi procurorii ridicând documente şi calculatoare din sediile firmelor deţinute sau controlate de Ciobanu.

,,Statul ar fi fost fraudat prin facturări încrucişate între firmele deţinute de omul de afaceri pentru pseudo-prestări de servicii. Surse din rândul anchetatorilor susţin că percheziţiile au avut ca scop să conserve actele deoarece exista riscul ca să dispară. Percheziţiile au început încă de miercuri și sunt în desfăşurare” spune Pressalert.ro.

Iata ce spun si colegii de la BanatTv: ,,Procurorii DIICOT Timișoara efectuează percheziții la sediul administrativ al firmelor cunoscutului om de afaceri reșițean Costel Ciobanu, cunoscut sub numele de Barbălată. Purtătorul de cuvânt al DIICOT, Violeta Fotache, a declarat că este deschis un dosar de urmărire penală pe una din firmele acestuia, dar nu a putut da mai multe informații, deoarece nu sunt îndeplinite condițiile legale pentru a face publice datele din dosar.

Alături de procurorii DIICOT, la firmele lui Barbălată au ajuns și reprezentanți ai Direcției Regionale Antifraudă Vest, care au ridicat mai multe documente și unități de calculator. La rândul său, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale Antifraudă Fiscală, Alexandru Cristea, a confirmat prezența colegilor săi la percheziții, dar nu a putut da detalii oficiale. Contactat telefonic, Costel Ciobanu nu a dorit să dea declarații, motivând că nu este cazul. Potrivit unor surse, există suspiciunea constituirii de grup infracțional și evaziune fiscală. Aceste supoziții nu au fost însă confirmate, nici de DIICOT și nici de Direcția Antifraudă”.

Comentarii

comentarii