PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE EVAZIUNE FISCALĂ – FIRMA VIZATA: C+C

Urmare a percheziţiilor desfăşurate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi a activităţilor ulterioare, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de administratorul unei firme – C.C.N., de 45 ani, din Reşiţa şi faţă de O.L.F., de 54 ani, din Reşiţa, administrator la o altă firmă.
Cei doi vor fi prezentaţi procurorului pentru a dispune cu privire la alte măsuri preventive.

Poliţiştii din Caraş-Severin au ridicat 11.710 euro, aproximativ 73.000 de lei, documente contabile şi tehnică de calcul, în urma a 9 percheziţii efectuate, ieri, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 3.600.000 de lei, prin evaziune fiscală. / 90 de persoane au fost conduse la audieri.

La data de 15 decembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române şi a Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, au efectuat 9 percheziţii domiciliare.

Activităţile s-au desfăşurat la domiciliile şi sediile sociale ale unor persoane din judeţul Caraş- Severin, bănuite de evaziune fiscală.

Prejudiciul creat prin activitatea infracţională, estimat până în prezent, este de aproximativ 3.600.000 de lei.

Din cercetări a reieşit că, reprezentantul a două firme, cu obiect de activitate producţia, distribuţia şi comercializarea de produse alimentare, în perioada 2011-2015, nu ar fi declarat integral obligaţiile salariale aferente celor aproximativ 583 de angajaţi ai societăţilor comerciale.

Cel în cauză ar fi acordat, lunar, între 500 şi 1.000 de lei fiecărui angajat, suplimentar faţă de salariul minim pe economie înregistrat în contractul de muncă şi încasat pe cardul bancar, fără a evidenţia aceste sume în contabilitatea firmelor.

Reprezentantul societăţilor ar fi fost sprijinit în realizarea activităţii infracţionale de alte 5 persoane, dintre care 4 angajaţi ai celor doi agenţi economici, prin care s-ar fi realizat activitatea infracţională.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 11.710 euro, 72.839 de lei, documente contabile şi tehnică de calcul.

De asemenea, poliţiştii au pus în aplicare 90 de mandate de aducere, persoanele depistate în judeţele Caraş – Severin, Dolj, Argeş, Cluj, Timiş, Braşov şi în municipiul Bucureşti, fiind conduse la audieri.

La activitate au participat poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Timişoara, luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin şi inspectori antifraudă.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al S.R.I..

Comentarii

comentarii