Politie

Perchezitii la unele firme de plasarea fortei de munca in strainatate, din Resita

Lucrătorii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin au pus în executare un număr de 2 mandate de percheziție domiciliară la punctul de lucru al mai multor societăți comerciale de pe raza mun. Reșița, cu obiect de activitate plasarea forței de muncă în străinătate.

Aceasta urmare a înregistrării unui dosar penal în care a fost începută urmărirea penală pentru infracțiunea de evaziune fiscală, constând în aceea că administratorii firmelor nu au înregistrat, în totalitate, în contabilitate veniturile realizate din încasarea comisioanelor aferente plasării forței de muncă în străinătate, transportul acestora în și din țară (aproximativ 800 persoane) precum și din încasarea unor sume de bani pentru emiterea, în fals, a unor documente care atestau efectuarea cursurilor pentru îngrijire bătrâni și a unor traduceri autorizate de pe cazierul fiscal al acestor persoane.

Cu ocazia perchezițiilor au fost ridicate unități de calculatoare, sume de bani și documente contabile care constituie mijloace de probe în dosarul penal.
Prejudiciul estimat este de aproximativ 100.000 euro.

Comentarii

comentarii

5 comentarii la „Perchezitii la unele firme de plasarea fortei de munca in strainatate, din Resita

  • Când se fac controale și la Mocanu Erich și amanta lui,Popa Elena?Aceștia cer 30 euro lunar,ptr un sindicat fals,cică apară flegherinele,cum?Din Germania,când noi muncim in Austria?Poate cei din poliția română de autosesizeza și scăpăm de acești doi escroci

  • Denumirea lor contează ….Pt ca noi sa ne putem feri de aceste firme….Nu mă încântă cu nimic că țineți la cheie tot….Și uite așa nu santem ajutați de nimeni…Multe sânt de zis dar așteptăm să ne spună ceva mai clar oamenii legi….Eu nu am așteptări mărețe dar poate.poate cine știe!

  • Buna seara, aceasta este procedura si asa suntem obligati sa facem atunci cand este vorba de o actiune in desfasurare sau instanta de judecata nu s-a pronuntat clar daca o persoana care este in cercatere, este vinovata sau nu. Nu avem voie sa dam nume sau adrese.
    editor

  • E bine că se,,miscă”totuși ceva! Sper sa nu fie numai,,praf in ochi”…Cand scrie-ti un articol, va rog să dati mai multe detalii! Ati uitat sa scrieti ce era mai important: numele agentiilor implicate…Am dori mai multe articole pe aceasta temă sau/si din aceasta bransa a îngrijirii de bătrâni in strainatate. Multumesc.

  • In sfarsit se ,,misca” ceva in această bransa!Am vrea să ne tineti la curent cu acest subiect si sa scrieti si numele agențiilor!Multumesc.

Comentariile sunt închise.