Pericol pentru ghioceii de la Reșița: iarna se întoarce- prognoza meteo pe doua săptămâni

iarna greaAdministratia nationala de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice si a precipitatiilor ce se vor produce in intervalul 21 ianuarie – 3 februarie, in fiecare regiune a tarii.

Banat
In intervalul 21 – 23 ianuarie, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta data, cu abateri pozitive atat la valorile diurne cat si la cele nocturne. Intre 24 si 28 ianuarie, vremea se va raci fata de intervalul precedent, apoi valorile termice vor creste usor, temperaturile medii fiind apropiate de cele normale pentru aceasta perioada.
In intervalul 21 – 23 ianuarie vor fi precipitatii slabe sub forma de ploaie si lapovita, iar intre 24 si 27 ianuarie vor predomina ninsorile.

Crisana
In primele doua zile vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta data, maximele termice urmand sa depaseasca valoarea de 10 grade. Incepand din 23 ianuarie, vremea se va raci fata de intervalul precedent, cele mai coborate minime situandu-se sub -8 grade, apoi din 28 ianuarie temperaturile medii revin la valori apropiate de cele normale pentru aceasta perioada.
Intre 21 si 23 ianuarie vor fi precipitatii in general slabe, mai ales sub forma de ploaie, iar dupa data de 24 ianuarie precipitatiile vor fi sub forma de ninsoare.

Transilvania
In primele doua zile vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta data, cu abateri pozitive la valorile diurne. Intre 23 si 30 ianuarie, vremea se va raci, devenind geroasa noaptea si dimineata. Cele mai reci nopti vor fi in 27-29 ianuarie, cand, indeosebi in zonele depresionare, minimele vor fi sub -14 grade. Dupa 30 ianuarie temperaturile medii cresc apropiindu-se de cele normale pentru aceasta perioada.
In intervalul 22 – 23 ianuarie se vor semnala precipitatii slabe, mixte, iar incepand din 24 ianuarie acestea vor fi sub forma de ninsoare.

Comentarii

comentarii