Pescari sârbi, depistaţi pe fluviul Dunărea

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Timişoara – Sectorul Poliţiei de Frontieră Moldova-Veche au depistat două persoane, cetăţeni sârbi, care au trecut fraudulos frontiera, pentru a pescui în apele româneşti ale fluviului Dunărea.

Ieri, în jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Moldova-Veche au observat pe fluviul Dunărea, cu ajutorul sistemului de supraveghere, pe direcţia localităţii Baziaş, o ambarcaţiune cu motor care a intrat in apele teritoriale româneşti, desfăşurând activităţi de pescuit comercial.

Imediat la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul aceluiaşi sector care a procedat la verificarea ambarcaţiunii pescăreşti, aflate in apele teritoriale române.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de frontieră s-a stabilit că cele două persoane aflate în barcă sunt cetăţeni sârbi, un bărbat şi o femeie în vârstă de 43, respectiv 40 de ani, care au domiciliul în Serbia. Aceştia au declarat că au navigat pe fluviul Dunărea pentru a pescui şi nu au realizat că au pătruns în apele teritoriale româneşti.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de intrare/ieşire din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, pescuit comercial fără licenţă şi autorizaţie, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul Penal. Cei doi cetăţeni sârbi au fost predaţi în baza acordului de readmisie autoritatilor sârbe, iar ambarcaţiunea a fost ridicată în vederea confiscării.

Comentarii

comentarii