Pesta porcină africană evoluează în fondurile de vânătoare din Caraş-Severin VIDEO

Pesta porcină africană evoluează în fondurile de vânătoare din Caraş-Severin.  Conform Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, pe raza fondului cinegetic Rudăria din Valea Almăjului, au fost depistaţi pozitiv patru mistreţi. Imediat a fost adoptat planul de măsuri privind evoluţia pestei porcine africane la nivel de județ.

În cadrul ultimei ședințe a Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) din luna ianuarie, a fost stabilit şi pus în aplicare planul de măsuri pentru controlul şi combaterea pestei porcine africane, pentru fondul cinegetic 59 Rudăria. La rândul lor, membrii AJVPS Caraș Severin, patrulează zilnic în zonele vizate pentru a ţine efectivele de mistreți sub control.  

La această dată, pe raza județului Caraș Severin evoluează 40 de focare de pestă porcină africană la mistreţ – diagnosticați pozitiv fiind 157 de exemplare. La rândul lor, sătenii care cresc porci în gospodării, au luat toate măsurile de igienă și de protecţie. În cocina porcilor intra doar un singur membru al familiei. Acesta poartă cizme pe care le folosește doar pentru a intra la animale, iar hrana animalelor este formată doar din cereale. În prezent, la nivelul județului, nu evoluează niciun focar de pestă porcină africană la porcii domestici.

Comentarii

comentarii

One thought on “Pesta porcină africană evoluează în fondurile de vânătoare din Caraş-Severin VIDEO

Comentariile sunt închise.