Peste 12.600 de pachete cu alimente pentru cetățenii cu anumite probleme din județ

Peste 12.600 de pachete cu alimente pentru cetățenii cu anumite probleme din județ. În perioada 3-8 martie 2021, a avut loc distribuția către unitățile administrativ-teritoriale din județ a pachetelor cu alimente aferente Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD, program al Uniunii Europene derulat prin intermediul Guvernului României, prin Autoritatea de Management care este Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

          Numărul de pachete distribuite la nivel de județ este de 12.625 de pachete care conţin făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei,  zahăr, orez, conservă carne de vită, conservă carne de porc, conservă pateu de ficat de porc, compot de fructe.

          Beneficiarii finali sunt persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat, familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, precum și persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă.

          Distribuția în fiecare localitate se realizează în termen de 45 de zile calendaristice de la recepţia pachetelor cu alimente pentru beneficiarii finali din categoriile venit minim garantat și alocaţie pentru susţinerea familiei și în continuare în termen de 15 zile calendaristice pentru celelalte categorii, conform prevederilor stabilite prin OUG nr.84/2020.

Comentarii

comentarii