PESTE 140 DE AMENZI PENTRU NERESPECTAREA MĂSURILOR DE PROTECȚIE ANTICOVID

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul Sars-CoV-2, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin și polițiști locali aflați în coordonarea operațională a Poliției Române, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraș-Severin, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraș-Severin continuă activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În ultimele 24 de ore au fost desfășurate acțiuni de verificare în zone aglomerate, în trafic, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în zona lăcașelor de cult, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

La activități au participat 120 de polițiști, polițiști locali și angajați de la celelalte autorități .

Au fost verificate 26 de societăți comerciale şi 152 de mijloace de transport persoane, fiind legitimate peste 1.800 de persoane.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 143 de sancțiuni contravenționale, în valoare 8.000 de lei, dintre care 137 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 6 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea.

Scopul poliţiştilor nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare şi a prevederilor legale pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19 și nu vor fi tolerate abateri de la normele legale.

Facem apel la cetăţeni să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie, să respecte toate celelalte recomandări și să nu se expună la riscuri.

Comentarii

comentarii

One thought on “PESTE 140 DE AMENZI PENTRU NERESPECTAREA MĂSURILOR DE PROTECȚIE ANTICOVID

Comments are closed.