PESTE 250 DE AMENZI APLICATE DE POLIŢIŞTI ŞOFERILOR INDISCIPLINAŢI, ÎN WEEKEND

În zilele de weekend, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 250 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 152 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 14 permise de conducere.

În perioada 15 – 17 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au aplicat 299 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 152 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum, 3 pentru depăşire neregulamentară şi 3 pentru consumul de alcool.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 14 permise de conducere pentru depăşirea limitelor legale de viteză, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

De asemenea, a fost retras 1 certificat de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Comentarii

comentarii