Peste 400 de controale in trafic pe șoselele din Caras Severin

Acțiuni ale polițiștilor pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse din cauza consumului de alcool și droguri. În perioada 7-13 decembrie 2020, poliţiştii rutieri cărășeni au acţionat, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru reducerea victimizării din accidente rutiere, prin prevenirea și combaterea evenimentelor produse pe fondul conducerii sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive, a unui autovehicul pe drumurile publice.

Acţiunea, desfăşurată simultan pe teritoriul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene, a făcut parte din Planul de operațiuni al Forțelor Europene ale Poliției Rutiere (ROADPOL),pentru anul 2020.

Astfel, în perioada menționată, poliţiştii cărășeni au testat cu aparatele de testare din dotare, 427 de conducători auto, cu privire la respectarea interdicției de a conduce autovehicule sub influența alcoolului sau altor substanțe psihoactive.

Rezultatele au arătat că doar aproximativ 2% dintre aceștia au încălcat prevederile legale, respectiv 9 conducători auto au fost depistați conducând sub influența alcoolului sau a altor substanțe, 4 fiind sancționați contravențional, iar față de alți 5 conducători auto se continuă cercetările în cadrul unor dosare penale.

Exemple:

Sâmbătă 12 decembrie, la ora 21.15, polițiști de la Poliția Orașului Oțelu Roșu au depistat pe raza localității Cornișoru un autoturism condus de un bărbat, care la testarea cu aparatul etilotest a rezultat că avea o alcoolemie în aerul expirat, de 1.20 mg/l.

Comentarii

comentarii