PESTE 500 DE SANCŢIUNI APLICATE DE POLIŢIŞTII RUTIERI

Timp de şase zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 500 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 347 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 21 de permise de conducere.

În perioada 06 – 11 februarie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente.

Astfel, au fost întocmite 21 de dosare penale şi aplicate 540 de sancţiuni contravenţionale, 347 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.
Au fost sancţionaţi şi 193 de pietoni care nu au respectat prevederile legale.
Au fost reţinute permisele de conducere ale şoferilor care nu au acordat prioritate de trecere vehiculelor şi nu au respectat limitele legale de viteză.

În zilele de weekend poliţiştii rutieri continuă acţiunile.

***
NU UITAŢI: VITEZA UCIDE!

Viteza excesivă sau neadaptată la particularităţile de drum şi de trafic continuă să genereze multe accidente rutiere! Viteza determină creşterea distanţei de frânare necesară opririi autovehiculului în siguranţă şi determină agravarea consecinţelor accidentelor rutiere indiferent de cauză!
CENTURA DE SIGURANŢĂ POATE SALVA VIAŢA!
Centura de siguranţă, acest accesoriu pe care, din păcate, mulţi conducători auto “uită” să îl folosească, constituie un factor de primă importanţă în ceea ce priveşte configuraţia dinamicii accidentelor rutiere.
Folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Ataşaţi-vă centura de siguranţă înainte de plecarea la drum, vă poate salva viaţa în caz de accident!

CONDUCEREA UNUI AUTOVEHICUL ŞI ALCOOLUL SUNT INCOMPATIBILE!

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.
Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments