Peste 60 de intervenţii şi misiuni în ultimele 48 de ore ale pompierilor militari cărășeni VIDEO

În ultimele 48 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Semenic” al judeţului Caraş-Severin au participat la un număr de 62 intervenţii şi misiuni în zona de competență.

În această perioadă, pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie si au asigurat măsuri de prevenire și stingere a incendiilor la producerea a două accidente rutiere, fără persoane încarcerate.

De asemenea, s-a înregistrat un număr de 29 de intervenții pentru acordare prim ajutor şi asistență medicală de urgență, precum si alte situații din categoria asistență persoane.

Pentru asigurarea verificărilor zilnice, la intervale periodice, a secțiilor de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) Covid-19 din cadrul Spitalului Județean Reșița și al Spitalului Municipal Caransebeș, pe parcursul cărora se verifică respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, integritatea instalațiilor electrice, măsurarea concentrației de oxigen, s-a efectuat un număr de 22 de misiuni. Totodată, au mai fost efectuate cinci activități de recunoaștere in teren.

Pompierii voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bănia au intervenit pentru localizarea şi stingerea unui incendiu de vegetaţie produs în comuna Bănia, în urma căruia au ars aproximativ 10 ha.

Exerciţiu planificat pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de producerea unui incendiu

În data de 17.02.2022, Detaşamentul de Pompieri Reşiţa a desfăşurat un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren la Spitalul Judeţean Staţionar III Reşiţa.

Exerciţiul, care a vizat producerea unui incendiu într-un salon de la etajul III al clădirii, a urmărit verificarea timpilor de intervenţie stabiliţi, în scopul îmbunătăţirii ulterioare a acestora, cunoaşterea particularităţilor obiectivului şi a modului de amplasare a autospecialelor în cazul intervenţiei la obiectiv, antrenarea şi perfecţionarea personalului în aplicarea procedurilor de intervenţie. Totodată, exerciţiul a avut ca scop şi antrenarea personalului din cadrul spitalului în realizarea cu eficienţă a primului răspuns în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

În acest exerciţiu, au fost angrenate un număr de şase autospeciale: trei autospeciale pentru stingere, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime şi o ambulanţă SMURD.

Comentarii

comentarii

One thought on “Peste 60 de intervenţii şi misiuni în ultimele 48 de ore ale pompierilor militari cărășeni VIDEO

Comentariile sunt închise.