Peste două milioane de euro pentru Colegiul Economic al Banatului Montan VIDEO FOTO

DSC04411Începând de ieri, la Reşiţa, există o unitate de învăţământ – se pare că unicat în România. Printr-un program al Primăriei Reşiţa, fostul L.E.D.A. – actualul Colegiu Economic al Banatului Montan, s-a transformat în cea mai modernă unitate de învățământ, mai exact, a fost finalizat proiectul „Extinderea spaţii de studiu şi reabilitare corp de şcoală existent la Colegiul Economic al Banatului Montan“.
Proiectul elaborat de Primăria Reșița , început în luna iunie a anului 2010 în timpul primului mandat al edilului Mihai Stepanescu. Acesta a fost finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Regio – Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 3. Valoarea totală a proiectului este de 10.764.405 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată de 8.758.934 lei.
Obiectivul general al proiectului l-a reprezentat îmbunătăţirea calităţii procesului de învăţământ, eficientizarea modalităţii de organizare a actului educaţional şi creşterea gradului de implicare a populaţiei şcolare, prin crearea condiţiilor optime în Colegiul Economic al Banatului Montan.
Așadar, singură unitate de învăţământ cu profil economic din Caraș-Severin, Colegiul Economic al Banatului Montan din Reşita, a fost modernizată cu bani europeni. Peste două milioane de euro au fost investiţi pentru reabilitarea clădirii existente şi pentru extinderea cu un nou imobil, construit de la zero şi dotat la cele mai înalte standarde.
Acum, după cinci ani, timp în care activitatea Colegiului Economic al Banatului Montan s-a desfăşurat în mai multe locaţii din oraş, a fost dată în folosinţă nouă clădire a unităţii de învăţământ. Aceasta dispune de săli de clasa moderne şi laboratoare dotate cu tehnica de ultima generaţie.
Printre premierele pe care le consemnează acest proiect se număra laboratorul fonetic, unde pot studia 25 de elevi.
De departe, însă, cea mai importantă dotare o reprezintă tablele digitale, 32 la număr, câte una în fiecare clasă, Colegiul Economic al Banatului Montan fiind prima unitate de învăţământ din ţara noastră care are o asemenea dotare.
La Colegiul Economic al Banatului Montan învaţă peste 600 de elevi, din întreg judeţul.

Comentarii

comentarii