@Breaking newsActualitate

Petrecere câmpenească la Boieru la finalizarea Staționarului 3 cu vițel la proțap și voie bună VIDEO EXCLUSIV

Câteva sute de cărășeni au pus umărul și au salvat , au reabilitat din temelii Spitalul Staționar Trei din Reșița. Chemaţi să salveze acest spital, cunoscut în toată mass-media naţională ca fiind „spitalul groazei“, cărăşenii au pus umărul la renovarea lui, în campania „Adoptă un salon“! Unii doar cu donații în bani, alții cu donații materiale.

Adică geamuri și uși termopan pentru peste 100 de încăperi, mii de metri de cabluri electrice, prize, întrerupătoare, becuri, materiale de construcție, vopsele, televizoare și alte și alte materiale. Alții, au venit zile întregi, Andrei chiar 100 de zile – și au muncit. S-a muncit cu utilaje, dar cel mai mult cu mâinile. Au dat cu barosul sau cu bidineaua ori cu șpaclu profesori universitari, aproape tot colectivul de dascăli de la Generală 7, polițiști, jandarmi, medici, personal sanitar, deținuți de la penitenciar și mulți, mulți meseriași. Trebuie spus că tot acest ,,angrenaj uman și financiar” a fost coordonat de doi oameni: un doctor și un jurist. Adică doctorul Emil Bunda și Lili Gherle – inițiatoarea acestei acțiuni. În rest, totul este poveste.

Căutați pe canalul meu de youtube la adresele următoare si veți retrăi aceste momente: https://youtu.be/IwJwGvUnCyg, https://youtu.be/CA8BtRuQpWw, https://youtu.be/i_3vOEhStyo, https://youtu.be/5EC7nTTWD2s.

Într-un final, după 100 de zile de muncă, nu calendaristice, în data de 22 septembrie, SPITALUL GROAZEI A DEVENIT SPITALUL SPERANȚEI. Lucrările au fost finalizate, totul este nou și totul îți trezește acel sentiment de speranță că totul va fi bine. Și așa cum îi sta bine românului, după sfințirea lucrărilor, a urmat o petrecere câmpenească la Hanul Boierului – La Boieru – așa cum îl știu toți. Nu au lipsit menestrelii Marcel Colcer, Cristi melcher și Vasile Neamțu care au încântat publicul cu vocile și chitarele lor, nu au lipsit răchia, berea, sucurile, gogoșile de casă, tortul festiv și ….un ditamai vițelul de 250 de kg la proțap. De toate aceste pregătiri s-au ocupat Lili Gherle, Ovidiu Lolea și familia sa, Mircea Boboșa, Anca Gaiță și mulți, mulți alții. Au venit la petrecere angajații din sănătate care în timpul liber au lucrat și la renovarea spitalului și până la jandarmi și polițiști.

Totul a fost perfect – de la vreme și până la bucatele pregătite de Marian Popovici cu echipa care l-a ajutat la cazan și cratiță. Petrecerea a început la prânz și s-a terminat seara când a plecat și ultimul invitat.

Comentarii

comentarii

One thought on “Petrecere câmpenească la Boieru la finalizarea Staționarului 3 cu vițel la proțap și voie bună VIDEO EXCLUSIV

Comentariile sunt închise.