Petrică Mâțu Stoian Ultimele clipe la Clinica Nera si plecarea pe ultimul drum, spre Craiova VIDEO

Cunoscutul interpret de muzică populară Petrică Mîţu Stoian a murit sâmbătă la Spitalul Judeţean din Reşiţa. Artistul era internat la terapie intensivă, după ce i s-a făcut rău în timp ce se afla în tratament post-Covid la o clinică privată din Caraş Severin. Potrivit directorul medical al Spitalului Judeţean din Reşiţa, artistul a ajuns la spital în şoc septic, iar medicii nu l-au mai putut salva.

Artistul urma un tratament post-COVID, iar sâmbătă a început să se simtă rău. După ce a fost transportat la spitalul din Reşiţa, a fost intubat şi stabilizat. S-a încercat transferul său la Craiova, însă nu mai erau locuri disponibile în spital, așa că a rămas internat la Reșița. Din păcate, câteva ore mai târziu, starea lui s-a degradat rapid şi inima i-a cedat.

Poliţiştii şi procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa au dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzelor decesului interpretului de muzică populară Petrică Mîţu Stoian. Familia nu se poate opune acestei decizii. Totodată, polițișii au deschis un dosar penal pentru a afla cu exactitate ce a dus la moartea lui Petrică Mîțu Stoian.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin au fost informaţi de către reprezentanţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa despre decesul unui bărbat de 61 de ani, internat la unitatea medicală. În urma informării, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă şi continuă cercetările sub supravegherea Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa. În cauză, s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzelor decesului”, transmite IPJ Caraş-Severin.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Caraş-Severin, familia artistului nu s-a opus deciziei de efectuare a necropsiei. Aceasta a fost efectuată de medicul legist urmând să fie întocmit un raport privind cauza morții.

Clinica în care a fost internat cântărețul de muzică populară Petrică Mîțu-Stoian, pentru recuperare post-Covid, face lămuriri cu privire la starea de sănătate a artistului înaintea survenirii decesului acestuia, la spitalul din Reșița.

„Petre Mîțu-Stoian a sosit la Clinica Nera vineri 05.11.2021 în jurul amiezii în vederea recuperării post covid, în stare generală bună de sănătate. A fost consultat în cursul după-amiezii. În cadrul consultatiei preliminare s-au constatat valori în limite normale ale parametrilor fiziologici pentru a urma o terapie cu oxigen hiperbaric. A urmat procedura de testare la presiune și oxigen, și s-a stabilit o cură de 15 ședinte de terapie cu începere de a doua zi. Seara a mers la masă, s-a plimbat puțin prin complex și apoi a mers să se odihnească în camera unde era cazat; starea dumnealui a fost bună pe toată perioada aceasta.

Spre dimineață medicul a fost chemat pentru hemoptizie; domnul Petre Mîțu-Stoian a fost transportat cu salvarea la CG spitalul Oravița; acolo a primit tratament cu O2 și substanțe perfuzabile specifice care au oprit tusea și hemoptizia; pacientul s-a simțit bine în tot acest timp, a dorit să se întoarcă la clinica, dar din prudență a acceptat să rămână pentru investigații suplimentare. Ulterior a fost trimis la Reșița pentru evaluare imagistică.

Clinica a constatat mai târziu că starea domniei sale a continuat să fie una stabilă la SP Reșița și că abia după ora 13 starea lui s-a agravat, se arată într-un comunicat de presă al Clinicii Nera.

Cunoscutul interpret de muzică populară Petrică Mîţu Stoian a murit, sâmbătă, la Spitalul Judeţean din Reşiţa. Artistul era internat la terapie intensivă, după ce i s-a făcut rău.

Precizările reprezentanților clinicii Nera

Clinica Nera a transmis că „nu administrează medicația cronică a pacienților, acest lucru este în responsabilitatea pacienților și a aparținătorilor. Tratamentul cu oxigen hiperbar, mai ales în dozele mici de testare a toleranței, nu poate crește valoarea INR (anticoagularea sângelui)”.

De asemenea, reprezentanții clinicii precizează că „la valori INR 6-7, constatate la Spitalul Reșița, hemoptizia poate apare și spontan sau după un episod de tuse severă și reprezintă o complicație directă a tratamentului necontrolat cu anticoagulante, tratament administrat înainte de sosirea la Clinică”.

Comentarii

comentarii